+ ще 193 громади!

Закриття міського зоокуточку

ІНШІ

У місті Хмельницькому існує зоокуточок. Туди приходять люди зі своїми дітьми ,адже хочуть показати їм доглянутих,здорових,щасливих, вільних тварин ,до яких добре ставляться працівники закладу. Та натомість люди бачать зовсім інше: тварини в жахливому стані,хворі і кволі,лежать і тихенько чекають на порятунок або ж на свій кінець. Їжа цих тварин-гниле м`ясо ,яке вже обсіли мухи!Клітки вже майже прогнили. У зоокуточку можна побачити птаха з відбитим оком, з якого йде кров ,овечок, які лежать у тісних воль`єрах майже нерухомо, черепах,які знаходяться в надто тісному басейні , в який ще до того ж постійно кидають монети .Окремої уваги заслуговують ведмеді,клітки яких за розмірами трохи більші ніж самі тваринки. Це ніякий не зоокуточок, а просто "концтабір для тварин"! А люди приходять і далі платять гроші за те,щоб власники цього закладу й надалі продовжували таким чином знущатися над беззахисними тваринками! Нам негайно слід це припинити і закрити цей зоокуточок раз і назавжди! Тварин слід перемістити у реалібітаційні центри ,де їх вилікують і будуть за ними доглядати,зокрема для ведмедів є чудовий реалібітаційний центр,що знаходиться у Карпатах. Там вони зможуть відчувати себе вільно і відновлювати популяцію,адже в Україні залишилось всього !300! бурих ведмедів! Небайдужі громадяни,побачивши інформацію про зоокуточок у соцмережах, пропонують свою допомогу у якості лікування птахів ,перетримки інших звірят.Об`єднаймося ж і припинимо тортури над тваринами,які не заслуговують такої кари,адже вони наші менші брати і хочуть жити в гармонії з людиною,а ми повинні їм допомагати,адже людина може захистити себе сама,а тварина перед людським світом-ні!!! Поширюйте петицію у соцмережах ,закликайте знайомих підписувати її!

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ
від 23.11.2019 № 1024 м. Хмельницький
Про розгляд електронної петиції щодо
закриття міського зоокуточка

До міської ради надійшла електронна петиція щодо закриття міського зоокуточка.
Варто зазначити, що зоокуток було створено стихійно, через потребу у догляді поранених тварин та птахів, яких приносили мешканці міста у сподіванні на турботу працівників парку. Необхідність облаштувати вольєр для ведмедя, який був залишений напризволяще гастролюючим цирком, стала поштовхом для створення зоокутка. Наразі усі тварини знаходяться у вольєрах, які відповідають видовим потребам тварин та нормам наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 30.09.2010 р. № 429 «Про затвердження порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах». Щорічно проводяться роботи щодо поліпшення умов їх утримання.
Для забезпечення належних умов утримання дорослих ведмедів, які через вікові обмеження потребують особливого догляду, комунальне підприємство «Парки і сквери міста Хмельницького» неодноразово зверталось до Міністерства екології та природних ресурсів, реабілітаційних центрів та національних природніх парків щодо можливості передачі ведмедів у природні заповідники, але через відсутність місць була отримана відмова. Наразі, відповідно до рішення двадцять дев’ятої сесії Хмельницької міської ради від 13.02.2019 р. №36 «Про надання дозволу комунальному підприємству «Парки і сквери міста Хмельницького» на безоплатну передачу тварин» комунальне підприємство отримало дозвіл на передачу ведмедів до реабілітаційного центру благодійного фонду «Міжнародна організація Лоренца Ентоні» у м. Самбір, що на Львівщині.
Небайдужі мешканці міста продовжують приносити до зоокутка поранених тварин, яким у природніх умовах самостійно не вижити. Щодо згаданого у петиції птаха з відбитим оком, варто зазначити, що птаха вилікували, але періодично виникає запалення слизової оболонки ока. Для надання належної допомоги тваринам у зоокутку, КП «Парки і сквери міста Хмельницького» на постійній основі уклало угоду з ветеринарною клінікою.
Влітку, в період високих температур, у багатьох тварин часто порушується обмін речовин, особливо водно-електролітний баланс, внаслідок чого гальмується діяльність центрів голоду. В умовах теплового стресу тварини різко зменшують споживання корму, практично залишаючись голодними, натомість вживають багато рідини. Прибирання невикористаних залишків їжі здійснюється працівниками зоокуточка щоденно.
Розглянувши електронну петицію щодо закриття міського зоокуточка, враховуючи вищевикладене, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням четвертої сесії Хмельницької міської ради від 27.01.2016 року № 6 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованій Хмельницькій міській раді», виконавчий комітет міської ради,
ВИРІШИВ:
1. Відхилити електронну петицію щодо закриття міського зоокуточка.
2. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції автору.
3. Оприлюднити результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови А.Нестерука.

Міський голова О. Симчишин