Петиція про визнання котів частиною екосистеми міста

Одним з незмінних атрибутів міського життя є безпритульні коти. Голод, холод, людська жорстокість та знущання - одвічні спутники чотирилапих, що опиняються на вулиці. Такі коти та собаки викликають роздратування деяких мешканців міста, іх труять та калічать, замуровують у підвалах, викидають на смітники. На жаль, наше місто також не є винятком цієі сумноі статистики. Беручи до уваги досвід багатьох міст Украіни, які визнали котів частиною екосистеми міста, необхідно і нам стати на захист котів, запезпечивши їм безпечне проживання у місті Хмельницькому. Коти в містах жили і будуть жити, питання тільки у нашому ставленні до них. Щоб вуличні коти могли спокійно пережити зиму, грітися у підвалах без ризику бути замурованими, потрібно визнати котів частиною екосистеми міста та надати ім відповідний захист. Разом з цим потрібно приділити увагу гуманному регулюванню чисельності котів, іх стерилізаціі, а також вакцинаціі, реєстраціі .

Що потрібно зробити? Відповідним рішенням Хмельницькоі міськоі ради проголосити котів повноправними співмешканцями, частиною екосистеми міста. Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання прибудинкових територій, зробити відповідні доповнення до існуючих актів.

Наші пропозиціі для вирішення цього питання.
1)Визнати котів частиною екосистеми міста.

2) Рекомендувати обслуговуючим комунальним установам, ОСББ не створювати навмисних перешкод для виконання котами їх природніх функцій по знищенню гризунів. Запобігати ненавмисній та навмисній ізоляціі котів у підвальних приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварин з місця перебування і позбавляє їх опіки волонтерів.

3)Запезпечити регулювання чисельності безпритульних котів шляхом стерилізаціі з обовязковою вакцинацією і передбачити на це кошти у міському бюджеті на наступний рік .
4)Забезпечити інформування громадян про відповідні положення закону Украіни "Про жорстоке поводження з тваринами", проводити роз"яснювальну роботу з населенням про важливість котів в екосистемі міста.
5)Спільно з представниками громадських об'єднань,статутною метою яких є захист тварин ,вести контроль за дотриманням виконання усіх рішень міськоі ради, що стосується безпритульних тварин.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 23 лютого петицію підписали 543 особи з 500 необхідних.