Проведення транспортної реформи

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Замінити весь малогабаритний громадський транспорт середньо- і великогабаритним.

Вимоги:
1. Скасування договорів з перевізниками, які пропонують малогабаритний транспорт, крім деяких варіантів, згаданих нижче.
2. На всі маршрути з великим пасажиропотоком випускати лише середньо- і великогабаритний транспорт.
3. На маршрути з малим пасажиропотоком випускати малогабаритний транспорт, який пристосований до приміських перевезень (фото додається).
4. Всі машини мають бути оснащені справними системами кондиціювання і опалення, для комфортного перевезення пасажирів у будь-яку пору року; мати естетичний вигляд.
5. На всіх зупинках громадського транспорту встановити графіки руху, яких будуть дотримуватись водії.

За результатами розгляду петиції повідомляємо, що основним завданням міської влади на сьогоднішній день є організація пасажирських перевезень мешканців та гостей нашого міста, покращення умов обслуговування на міських тролейбусних та автобусних маршрутах, задоволення потреб громадян та вдосконалення маршрутної мережі.
Стала мережа, яка затверджена рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 24.11.2011 року № 1246 «Про затвердження переліків міських автобусних маршрутів загального користування та маршрутів міського електричного транспорту м. Хмельницького з необхідною кількістю транспортних засобів на них», враховуючи факт розбудови нашого міста, дійсно потребує удосконалення та відповідного реагування.
Таким чином, станом на сьогоднішній день, вже помітні певні зрушення в питаннях транспортного забезпечення:
По-перше, як експеримент із запровадження роботи нічних тролейбусних маршрутів, який запрацював з першого лютого та має підтримку серед пасажирів.
Для забезпечення потреб новозаселених районів міста, запровадження нового автобусного маршруту № 56 «Отрадне – Ракове», сполученням вул. Бандери, проспект Миру (Автостація № 1), вул. Трудова, вул. Заводська, вул. Шевченка (Залізничний вокзал та автостанція № 2), вул. Трудова, вул. Чорновола, вул. Майборського, вул. Гарнізонна, вул. Довженко та в зворотному напрямку. Протягом березня 2016 року буде прийнято рішення про визначення перевізника на вказаному маршруті.
Розпочата робота щодо підготовки до проведення конкурсу з визначення підприємства, яке буде виконувати функції робочого органу з організації забезпечення роботи конкурсного комітету та внесення змін безпосередньо до складу конкурсного комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом.
Проводиться робота щодо формування графіків руху, які найближчим часом будуть розміщені на сайті міської ради.
Також необхідно зауважити те, що працівниками управління транспорту і зв'язку розроблений проект рішення виконавчого комітету «Про проведення обстеження пасажиропотоків на маршрутах міського електричного транспорту та автобусних маршрутах загального користування м. Хмельницького та створення робочої групи». Мета прийняття вказаного проекту передбачає, за участю громадських організацій міста, працівників структурних підрозділів та перевізників, проведення комплексного дослідження основних напрямків потоку пасажирів, вивчення попиту користування громадським транспортом пасажирів пільгових категорій громадян та низки інших питань.
За результатами проведеного обстеження будуть сформовані пропозиції, а саме:
- удосконалення та затвердження графіків руху громадського транспорту;
- внесення змін до рішення виконавчого комітету від 24.11.2011 року № 1246 «Про затвердження переліків міських автобусних маршрутів загального користування та маршрутів міського електричного транспорту м. Хмельницького з необхідною кількістю транспортних засобів на них» по класах та кількості транспортних засобів;
- введення нових, зміна або скасування існуючих маршрутів.
Крім того, вказане дослідження дасть можливість визначити основний напрямок в розбудові нової транспортної мережі.
Робота у вказаному напрямку вже розпочата та працівниками управління планується розробити єдину електронну мережу для пропозицій мешканців міста з питань основних напрямків руху пасажирів, виду та класу транспортних засобів. Дана інформація планується висвітлюватись на сайті міської ради в розділі «Транспорт і зв'язок».
Основним формуванням нової транспортної мережі планується:
1. На основних напрямках руху пасажирів забезпечити роботу електротранспорту та автобусів великої місткості.
2. На всіх маршрутах громадського транспорту забезпечити роботу певної кількості транспортних засобів, які пристосовані для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, графіки роботи яких планується довести до всіх потребуючих, при необхідності, через управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради.
3. При формуванні автобусних маршрутів перевагу надавати сучасним транспортним засобам середньої пасажиромісткості.
4. Автобусами малої пасажиромісткості максимально забезпечити пасажирів, які живуть у віддалених мікрорайонах міста, адже пасажиропотік не завжди відповідає класу транспортного засобу.
5. Відповідно до ст. 45 Закону України «Про автомобільний транспорт» до участі у конкурсі не допускатимуться перевізники, які передбачають використовувати на маршрутах автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів.
6. Запровадження автобусних маршрутів, які працюють в експресному маршруті, що надасть певній категорій громадян можливість швидше та якісніше добиратись до бажаного місця.
Вказані вище вимоги вже доведені до перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення на автобусних маршрутах загального користування в місті Хмельницькому.
Виконання запланованих заходів забезпечить готовність міста для проведення транспортної реформи без створення будь яких незручностей для гостей та жителів міста.

Петицію підписали 541 особа з 500 необхідних.