+ ще 141 громадa!

Система "Картки хмельничанина"

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Впровадити в життя, систему "Картки хмельничаннина"- іменної багатофункціональної електронної пластикової картки, що є носієм персональних даних утримувача картки.
Система "Картка хмельничанина" підвищить комфорт та стане універсальним інструментом соціального захисту населення (в тому числі надання адресної допомоги, монетаризацію пільг за рахунок бюджету м.Хмельницького соціально-незахищеним громадянам: пенсіонерам, інвалідам, дітям і тд...), та слугуватиме для впорядкування механізмів надання пільг, їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків, створення зручних сучасних сервісів для всіх мешканців міста.
В планах до переліку соціальних послуг "Картки хмельничанина" повинні увійти різні види отримання соціальної допомоги, наприклад таких як:
• забезпечення обліку проїзду в громадському міському пасажирському транспорті,що дасть змогу дешевше і безготівково оплатити за проїзд - безкоштовно для пільговиків, 50%для школярів;
• отримання соціального дисконту для оплати товарів у магазинах і супермаркетах, знижки на товари, які підпадають під державне ціннове регулювання та декларування та на інші бюджетні торгові марки, які співфінансуються бюджетом Хмельницького, а також пільги в аптечних пунктах при безкоштовному отриманні чи купівлі медикаментів,
• користуватися послугами перукарень, ресторанів, гуртків, спортивних секцій, бібліотек, театрів й кінотеатрів ,отримання медичних послуг;
• забезпечення оплати житлово-комунальних послуг;
• забезпечення безготівкової оплати послуг, що надаються міськими комунальними та приватними підприємствами при оплаті паркування автотранспорту з передбачуванними знижками;
• забезпечення пільг та субсидій передбачених нормативно-правовими актами тощо.
Отже" КХ "- стане своєрідним "електронним паспортом" хмельничанина, за допомогою якого він ідентифікується для отримання різноманітних послуг та сервісів.

Дата створення:

Станом на 21 травня петицію підписали 100 осіб з 500 необхідних.