Відмова від маршруток

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Міські пасажирські перевезення знаходяться в жахливому стані. Переповнений транспорт не тільки у час пік, водії "маршруток" напаковують свій транспорт так, що він схожий на консерву з кількою (не дай бог якесь ДТП).
Просимо підняти питання про повну відмову від малих автобусів – так званих маршруток і організацію перевезень електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами. Міська рада має розробити дорожню карту переходу на зручний транспорт та щоб перехід відбувся протягом п'яти років.
Також є необхідність забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю.

УКРАЇНА
ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
від 19.07.2018 року № 523 м. Хмельницький

Про розгляд електронної петиції “Відмова від маршруток”
До міської ради надійшла електронна петиція “Відмова від маршруток”, в якій вказується, що для перевезення пасажирів на певних міських автобусних маршрутах залучаються малогабаритні транспортні засоби, які не в змозі в повному обсязі задовольнити потреби громадян у якісних послугах. В часові проміжки найбільшого навантаження на транспортну систему міста, салони автобусів переповнені. Тим самим, це впливає на комфорт перевезень та рівень безпеки у разі можливого виникнення дорожньо-транспортних пригод.
Таким чином, пропонується відмовитись від використання для організації пасажирських перевезень автобусів малої місткості і забезпечити перевезення електротранспортом та великогабаритними автобусами, шляхом поетапного переходу на більш зручний транспорт протягом п’яти років.
З метою задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях, забезпечення удосконалення транспортної мережі, оновлення рухомого складу, реалізація запропонованих у петиції напрямків вдосконалення та покращення функціонування мережі автобусних маршрутів загального користування, електричного транспорту та надання переваги у використанні автобусів підвищеного класу можлива при умові розроблення комплексної програми дій, із поетапною реалізацією та визначенням основних пріоритетів розвитку транспортної мережі м. Хмельницького в цілому.
Враховуючи вищевикладене, розглянувши електронну петицію “Відмова від маршруток” та клопотання управління транспорту та зв’язку, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про автомобільний транспорт», рішенням четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року № 6 “Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованій Хмельницькій міській раді”, виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Електронну петицію “Відмова від маршруток” підтримати.
2. Доручити управлінню транспорту та зв’язку (С.Шепурев) розробити Програму розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту м. Хмельницького на 2018-2023 роки.
3. Контроль за виконанням . рішення покласти на управління транспорту та зв’язку та заступника міського голови А. Бондаренка.

Міський голова О. Симчишин