+ ще 161 громадa!

Пішохідний перехід через вул.Проспект Миру біля академії МАУП (з-д "ТЕМП")

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Як не парадоксально, але при наявності підземного пішохідного переходу, кількість людей, що переходить, а частіше перебігає вулицю Проспект Миру навпроти академії МАУП (з-д "ТЕМП") залишається великою. Я, як водій, який проживає поблизу, щодня спостерігаю, як діти, люди похилого віку, та безліч інших громадян, що поспішають на запинку транспорту, ігнорують підземний перехід і проторюють собі шлях скрізь потік машин. Перейти дорогу до зупинки - 20 м., а через підземний перехід - більше 150 і по сходах. Він досить віддалений від зупинок. Людську психологію не зміниш, тому уникнути порушень можна лише зробивши річ зручною і логічною. Проспект Миру в цьому місці кілька разів мав і відбійники посеред дороги, і огорожі, але це ніколи нікого не зупиняло і аварій тут було безліч. Громадяни,що несуть великовагові сумки, жінки з дитячими колясками теж зрідка користуються підземним переходом. Це повязано з тим, що його пандус має дуже гострий кут, а рельси для коліс не підходять для більшості сучасних колясок. Я, як батько двох дітей, підтверджую, що спустити по такому пандусу коляску з дитиною є нетривіальною задачею навіть для чоловіка, а для жінки - тим паче є небезпека впустити коляску вниз.
Пропоную влаштувати звичайний пішохідний перехід через дорогу поблизу зупинки, обовязково з острівцем безпеки посеред дороги та світлофором, який в денний час працював би з таймером, а в інший час по натисканню кнопки. Із зїздом з тротуара для колясок. Це є нормальною цивілізованою практикою, більше того, в розвинутих країнах в таких місцях спеціально звужують дорогу для вгамування трафіка.

Дата створення:

Станом на 14 грудня петицію підписали 51 особа з 500 необхідних.