Смітники для вулиць хмельницького

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Проблема сміття є ж такою давньою, як і саме існування людства на планеті. Воно є побічним продуктом життєдіяльності людини і нагромаджується тисячоліттями.
Проблематика сміття сягає світових маштабів: вона не оминає ані країни третього світу, ані передові держави. Від вигляду світового океану стає моторошно – велетенські острови пластмасового брухту дрейфують морськими течіями, забруднюють і отруюють воду, що має фатальний вплив на фауну та флору.
Найсумніше те, що саме ми — люди — є причиною такого стану планети. Ми навіть не замислюємось, коли кидаємо сміття просто собі під ноги: папірці, пляшки, пластмасові стаканчики. Це ми створюємо планетарне сміттєзвалище.
Мене завжди дивувала така позиція суспільства. Ми ретельно прибираємо свої оселі та робочі місця, дратуємось, коли щось лежить не на своєму місці. Та ми не відчуваємо докорів сумління, коли скидаємо сміття на вулиці. Звичайно, велика частина людей донесе сміття до найближчого смітничка. Справжня проблема полягає в тому, що інколи йти до нього потрібно цілий квартал.
Я вважаю, що у місті катастрофічно не вистачає вуличних смітничків. В ідеалі, було б чудово, аби смітники мали секції для розподілу – папір, органіка, пластмаса — і розміщувалися вздовж вулиць кожні 300-400 метрів та обовʼязково були біля кожної зупинки й кожного під’їзду.
Прошу виділити кошти та встановити смітники біля кожного під’їзду, на кожному дитячому майданчику, зупинці, лавочки у місті.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 червня петицію підписали 32 особи з 500 необхідних.