Петиція про зменьшення чисельності безпритульних собак з мінімальним використанням бюджетних коштів

Усі жителі міста так чи інакше прагнуть того, аби безпритульних собак на вулицях міста не було.

На сьогодні жодна з цифр, які називають стосовно кількості тварин на вулицях міста не є правильною, адже досі ніяких офіційних підрахунків не було здійснено.

відсутній як таковий притулок для тварин.

Немає системності у проведенні стерилізації, вона здійснюється хаотично, тому не дає потрібного результату.

Безконтрольне розведення домашніх тварин, які постійно поповнюють ряди бездоглядних.

На сьогоднішній день, в зв'язку із браком бюджетних коштів притулок для тварин досі не побудовано. Ми пропонуємо спільне швидке будівництво притулку для тварин, із залученням капіталу благодійних організацій Хмельницького та країн ЄС.

Задля цього, пропонуємо створити притулок європейського зразка із залученням коштів місцевих та закордонних громадських організацій, які готові частково фінансувати утримання таких тварин. Таким чином з місцевого бюджету не будуть витрачені великі кошти, що дозволить місту економити гроші для благоустрою міста, дитячих садочків, шкіл тощо.

Лише спільно з громадськими організаціями може бути побудовано притулок, в умовах економічної кризи та нестачі коштів бюджету.

Задля правильної оцінки ефективності стерилізації, пропонуємо:

1. Провести офіційний підрахунок бездоглядних тварин за системою В.Копача, яка є єдиною точною системою підрахунку кількості безпритульних тварин, визнаною Європейським Союзом.

2. Запровадити стерилізацію тварин по районам, а не в хаотичному порядку, як вона проводиться зараз. Залучити для цього громадські організації та небайдужих громадян.

3. провести підрахунок за системою В.Копача через рік з метою оцінки результату.

4. Реєстрація тварин. Створення виїзних бригад, за участі волонтерів, небайдужих громадян, представників громадських об'єднань, задля реєстрації тварин малозабезпечених верств населення та тих людей, які не мають змоги приїхати із твариною до пункту реєстрації.

5. Спільно із ветеринарними службами проводити вакцинацію тварин від сказу вакциною "Рабістар" яка є безкоштовною в Україні, у кожному районі міста (стосується домашніх тварин), та спільно з представниками громадських організації проводити вакцинацію вуличних тварин, що значно покращить епізоотичну ситуацію у місті.

6. Регулювання чисельності безпритульних тварин здійснювати лише методом біостерилізації та прилаштуванням тварин у нові сім'ї.

Швидка побудова притулку у місті вирішить проблеми взаємодії тварин та людей. Нікому не секрет, що боротьба між прихильниками та ненависниками тварин буде завжди, однак так чи інакше, і ті і інші прагнуть, аби тварин на вулицях міста не було. проект, запропонований нами, дозволить:

1. Побудувати притулок з мінімальними витратами з бюджету, економія на утриманні тварин для міського бюджету

2. Зменшити чисельність тварин гуманним методом, не викликаючи суспільного спротиву, мітингів, акцій протесту, відповідно до норм Європейського Союзу, зарекомендувавши себе, як місто гуманне до тварин.

3. Провести правильний підрахунок тварин, аби бачити достовірні результати проведення стерилізації.

4. Відповідно до вимог чинного законодавства розпочати, нарешті реєстрацію та ідентифікацію домашніх тварин, адже саме вони постійно поповнюють ряди безпритульних тварин.

5. Зробити місто Хмельницький відкритим та безпечним для людей та тварин.

Кравчук І. В.
Ваша петиція розглянута.
Повідомляю, що рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 28.03.2019 р. № 284 петиція щодо зменшення чисельності безпритульних собак з мінімальним використанням бюджетних коштів підтримана.

Додаток: копія рішення виконавчого комітету на 1 арк.

Начальник управління В. Новачок

Вик. Т.Циб 65-64-62

УКРАЇНА

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ
від 28.03.2019 року №284 м. Хмельницький

Про розгляд електронної петиції щодо зменшення чисельності безпритульних собак з мінімальним використанням бюджетних коштів

До міської ради надійшла електронна петиція щодо зменшення чисельності безпритульних собак з мінімальним використанням бюджетних коштів.

Нормативно-правове регулювання захисту тварин здійснюється Законами України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», рішенням четвертої сесії міської ради № 5 від 09.02.2011 «Про затвердження концепції регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Хмельницькому», рішенням сьомої сесії міської ради № 6 від 15.06.2011 «Про затвердження Правил утримання домашніх тварин у м. Хмельницькому та втрату чинності рішення міської ради від 26.08.99 р. № 5» та іншими нормативно-правовими актами, що прийняті відповідно до нього.
Докладно вивчивши пропозиції, викладені у петиції, слід зазначити, що рекомендації щодо здійснення підрахунку безпритульних тварин із створенням електронної бази тварин будуть враховані Центром поводження з тваринами, який наразі розробляє нову концепцію реєстрації домашніх та обліку безпритульних тварин. Також Центром поводження з тваринами будуть враховані пропозиції щодо проведення стерилізації тварин по мікрорайонах міста.
Натомість у петиції не зазначено конкретних умов залучення коштів благодійних та громадських організацій нашого міста та країн ЄС на будівництво притулку для тварин.
Враховуючи вищевикладене, розглянувши електронну петицію щодо зменшення чисельності безпритульних собак з мінімальним використанням бюджетних коштів, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішенням четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року № 6 “Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованій Хмельницькій міській раді”, виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Електронну петицію щодо зменшення чисельності безпритульних собак з мінімальним використанням бюджетних коштів підтримати.
2. ХКП «Спецкомунтранс» (О. Зімін) врахувати пропозиції, викладені у петиції при плануванні роботи Центру поводження з тваринами, а саме:
2.1. Створити електрону базу реєстрації домашніх тварин та обліку безпритульних тварин.
2.2. Здійснити підрахунок безпритульних тварин із залученням громадських організацій, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.
2.3. Спільно з керівниками управляючих муніципальних компаній, головами об'єднань співвласників багатоповерхових будинків, квартальних комітетів, комітетів самоорганізації населення мікрорайонів міста організувати реєстрацію домашніх тварин.
2.4. Запровадити стерилізацію безпритульних тварин по мікрорайонах міста.
3. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції автору електронної петиції.
4. Оприлюднити інформацію про результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови А. Нестерука.

Міський голова О. Симчишин