Створити в місті мережу безкоштовних спортивних майданчиків з тренажерами.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Для того, щоб не бути свідками того, як молодь та старше покоління вечорами вживає алкоголь або лузає насіння, необхідно створити додаткові варіанти здорового дозвілля. Один із варіантів – це створення в кожному мікрорайоні міста та на масивах безкоштовних публічних спортивних майданчиків (як мінімум 50 таких майданчиків у місті) з футбольними та/або баскетбольними полями, полями для регбі або волейболу, тенісними кортами, тренажерами з метою пропаганди здорового способу життя та спортивної культури. Не всі мешканці міста мають гроші відвідувати фітнес-зали та спортивні клуби, а такі ініціативи були б чудовим методом стимулювати та розвивати здоровий спосіб життя серед мешканців міста.

За результатами розгляду електронної петиції "Створити в місті мережу безкоштовних спортивних майданчиків з тренажерами" надаємо наступну інформацію.
Станом на 14.03.2016 року у місті Хмельницькому на пришкільних, прибудинкових територіях, у місцях масового відпочинку мешканців, в дитячо-юнацьких спортивних школах облаштовано 228 площинних спортивних споруд, у тому числі:
- майданчиків з тренажерним обладнанням - 40;
- тенісних кортів - 17;
- футбольних полів -12;
- інших ігрових майданчиків - 159.
За кошти міського бюджету в 2016 році передбачається будівництво спортивних ігрових майданчиків зі штучним покриттям 42x22м на території навчально-виховного об’єднання №28, навчально-виховних комплексів №9 та №7, на які передбачено 2,8 млн.грн. Також планується облаштувати 12 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням, на загальну суму 575 тис.грн. та проведення ремонтних робіт з відновлення трав'яного покрову футбольного поля "Локомотив" на суму 300 тис.грн.

Петицію підписали 531 особа з 500 необхідних.