+ ще 181 громадa!

Про звернення обласної ради щодо добровільного оголошення заяви про відставку Президента України П. Порошенка

ІНШІ

Через чотири роки після ганебної втечі В. Януковича в умовах ручної «демократії» українці відчули себе обдуреними: ніхто не покараний за злочини проти учасників Революції Гідності, корупційні схеми розрослись до небачених масштабів, а боротьба із злиднями стала щоденною проблемою кожного громадянина.
За цей час в державі відбулась шахрайська узурпація державної влади Президентом України. Він запровадив тіньовий контроль над роботою законодавчої, виконавчої і судової гілок влади, над органами місцевого самоврядування, Службою безпеки України, Національним банком України, засобами масової інформації.
Президент України замість того, щоб бути гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, внаслідок своєї узурпаторської політики став гарантом безкарності для олігархів, гарантом збереження корупції та відсутності будь-яких життєвих перспектив для мільйонів українців на своїй землі.
Якби державні інститути в Україні здійснювали свою діяльність відповідно до Конституції та законів України, то замовники, організатори та виконавці схеми «Роттердам+» давно були б ув’язнені, а їхнє майно було б конфісковане в дохід держави. За умов належного функціонування правоохоронної та судової системи, одразу ж після боїв за Іловайськ та Дебальцево було б негайно розпочато розслідування щодо Президента, а за «панамські» офшори та відмову продати свій бізнес – його б усунули з поста в порядку імпічменту.
Враховуючи вищевказані обставини, підтримуючи позицію громади Кіровоградської області, з метою розбудови демократичної та правової держави, ми:
1. Звертаємося до Президента України П. Порошенка з закликом добровільно оголосити заву про свою відставку.
2. Звертаємося до Верховної Ради України з проханням невідкладно прийняти Закон України «Про Президента України та порядок припинення його повноважень» (реєстр. № 7248 від 31.10.2017 року) та розпочати процедуру розслідування щодо дій П. Порошенка під час його перебування на посаді Президента України.

Дата створення:

Станом на 14 жовтня петицію підписали 15 осіб з 700 необхідних.