Петиція щодо перейменування Кіровоградської міської ради

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Рік тому Постановою Верховної Ради України Про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" місто Кіровоград було переіменовано на Кропивницький.
У відповідності до згаданого рішення, всі офіційні назви відкоремлених підрозділів органів державної влади, органів місцевого самоврядування, засоби масової інформації, громадські організації та всі юридичні особи мали б замінити у своїх назвах слово "Кіровоград" на "Кропивницький". Проте наша міська рада цілий рік порушує вимоги Закону, не переіменовуючи свою юридичну особу, Кіровоградську міську раду, на Кропивницьку міську раду, тим самим здійснюючи пропаганду символіки комуністичного тоталітарного режиму.
Назва "Кіровоград" та похідні від неї досі значаться у Статуті міста, Регламенті міської ради, положеннях, рішеннях, назвах її структурних підрозділів, комунальних підприємств тощо. Вимагаємо негайно привести назву органу місцевого самоврядування у відповідність до чинного законодавства.

Просимо мешканців міста Кропивницького проголосувати за цю електронну петицію.

Дата створення:

Електронна петиція щодо перейменування органів місцевого самоврядування у зв'язку з перейменуванням м.Кіровограда на м.Кропивницький, що не набрала необхідної кількості голосів, розглянута відповідно до норм статті 23-1 Закону України “Про звернення громадян” та рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 №142 “Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету”. За результатами розгляду звернення повідомляємо наступне.
04 вересня 2017 року міським головою на розгляд п'ятого засідання дев'ятої сесії міської ради внесено проект рішення міської ради “Про внесення змін до деяких рішень міської ради у зв'язку з перейменуванням міста”. Під час голосування зазначений проект рішення, пунктом першим якого передбачалося, що у зв'язку з перейменуванням міста Кіровограда Кіровоградської області на місто Кропивницький Кіровоградська міська рада є Кропивницькою міською радою, а виконавчий комітет Кіровоградської міської ради є виконавчим комітетом Кропивницької міської ради, не набрав достатньої кількості голосів депутатів міської ради.

Станом на 22 квітня петицію підписали 46 осіб з 450 необхідних.