Прибрати незаконно встановлені білборди

Прийняти рішеня про те, щоб прибрати незаконно встановлені білборди, розташовані біля будинку за адресою: площа Дружби народів 6, ті що розташовані на пішохідних доріжках, де неможливо навіть пройти, не говорячі вже проїхати на інвалідному візку.
Адже, згідно Закону України "Про рекламу" ст. 16 п. 3: Забороняється розташовувати засоби зовнішеьої реклами: на пішохідних доріжках та алеях;

у населених пунктах на висоті менш ніж 5 метрів від поверхні
дорожнього покриття, якщо їх рекламна поверхня виступає за межі
краю проїжджої частини;

поза населеними пунктами на відстані менш ніж 5 метрів від
краю проїжджої частини.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо демонтажу незаконно встановлених білбордів, розташованих біля буд. № 6 по площі Дружби народів, повідомляємо наступне.
Оскільки електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29 березня 2016 року № 142, та відповідно до норм ст. 23 Закону України «Про звернення громадян», останню розглянуто управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської (далі – Управління) як звернення громадян.
Управлінням обстежено рекламні щити за вищезазначеною адресою.
Встановлено, що біля будинку № 6 по площі Дружби народів розміщено п’ять рекламних щитів розміром площини 3,0 х 6,0 м. Конструкції встановлено їх власниками відповідно до дозволів на розміщення зовнішньої реклами, виданих згідно із Законом України «Про рекламу» та Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2003 року № 2067.
Крім того, Правилами розміщення зовнішньої реклами в м. Кропивницькому, затвердженими рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 09 лютого 2009 року № 195, встановлені виключні підстави щодо скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами, а також підстави демонтажу рекламних засобів.
Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Враховуючи вищевикладене, на даний час відсутні підстави, визначені чинним законодавством України, щодо скасування дозволів на розміщення рекламних щитів, встановлених біля буд. № 6 по площі Дружби народів, або їх демонтажу.

Станом на 22 березня петицію підписали 48 осіб з 450 необхідних.