Створення тролейбусного маршруту пл.Богдана Хмельницького - 101 м-н

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Створення у місті тролейбусного маршруту пл.Богдана Хмельницького - 101 м-н.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію, щодо створення тролейбусного маршруту «101 мікрорайон – площа Богдана Хмельницького», повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відновлення роботи вищевказаного тролейбусного маршруту можливе за умови виділення додаткових коштів субвенції на відшкодування витрат за перевезення пільгових категорій громадян та вишукання підприємством - перевізником КП «Електротранс» (далі – Перевізник) резервних тролейбусів.
Організатором пасажирських перевезень у місті управлінням розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради (далі – Організатор) укладено договір з Перевізником про організацію надання транспортних послуг з перевезення міським електричним транспортом. Умовами даного договору визначено обсяги транспортної роботи на маршрутах № 1, 4, 9 і 10 згідно із замовленням, а саме виконання певного об’єму тис. вагоно (тролейбусо)-кілометрів пасажироперевезень на 2017 рік. Тому здійснити перерозподіл рухомого складу між міськими тролейбусними маршрутами на даний час неможливо.
Одночасно повідомляємо, що для забезпечення транспортного сполучення мешканців міста з площі Богдана Хмельницького до 101 мікрорайону у маршрутній мережі передбачено автобусний маршрут № 274 «площа Богдана Хмельницького – селище Нове», який щоденно обслуговується п’ятьма автобусами класу І-ІІ (не менше 75 місць), які працюють в звичайному режимі руху та десятьма автобусами класу А (не більше 22 місць), які працюють в режимі маршрутного таксі.
У разі виникнення у подальшому питань стосовно роботи міського пасажирського транспорту, рекомендуємо звертатися до організатора пасажирських перевезень у місті управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради для оперативного опрацювання за телефонами: 24 58 98 або 24 48 00.

Станом на 18 червня петицію підписали 34 особи з 450 необхідних.