Нанести паркувальну розмітку на вулицях центральної частини міста

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Зараз в Кропивницкому дуже проблемна ситуація з паркуванням в центральній частині міста. Інші міста (особливо, в інших розвинених країніх) задля максимально ефективного використання місця, розмітили всі центральні дороги розміткою для паркування.

Тож пропоную нанести відмітку на дорогах центральної частини Кропивницького:
- місця для звичайного паркупання;
- місця для паркування транспорту для інвалідів;
- місця для платного паркування (при умові встановлення паркоматів згідно ЗУ);
- місця, де паркування заборонене (виїзди з воріт чи подвір'я, небезпечні ділянки, складний огляд дороги).

Також важливі умови:
1. Нанести розмітку фарбою з довгим строком служби.
2. Використання евакуатору для евакуації транспорту, що порушує правила парковки (евакуатор що має можливість працювати на вузьких вулицях нашого міста).
3. Встановлення знаків з правилами парування на окремих вуляцях.

Очікуваний результат:
1. В місті легше буде знайти місце для паркування за правилами
2. Вулиці будуть розвантажені від заторів.
3. Підвищиться безпека для водіїв та пішоходів.
4. Штрафи за порушення правил паркування відшкодують витрати на виконання цього проекту.

Дата створення:

Розглянувши звернення (електронну петицію) щодо нанесення паркувальної розмітки на дорогах в центральній частині міста та встановлення відповідних знаків для паркування, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
         Переліки спеціально  відведених місць для паркування транспортних засобів наведені у додатку 2 до рішення Кіровоградської міської ради   від   27.01.2015 року   № 3946  «Про встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів».
         Відповідно до п. 14 Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342,  оператори, яким   були   відведені майданчики для платного паркування  повинні були встановити паркомати для паркування з обох боків уздовж проїзної  частини вулиці, дороги  або тротуару, а також нанести паркувальну розмітку та встановити відповідні знаки для паркування.
          Управлінням по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Міської ради міста Кропивницького на офіційному сайті Міської ради в мережі Інтернет було розміщено оголошення з пропозицією суб'єктам господарювання, які зацікавлені у здійсненні діяльності з паркування транспортних засобів,  звертатись до вищезазначеного управління стосовно здійснення діяльності з паркування транспортних засобів  на відведених  майданчиках. На теперішній час зацікавлених  осіб  не виявилося. Паркування автотранспорту  в м. Кропивницькому здійснюється безкоштовно для всіх категорій населення.

Станом на 10 грудня петицію підписали 77 осіб з 450 необхідних.