Досить всяких храмів та монастирів!

По всій Кіровоградській області та місту заборонити будівництво будь-який споруд що стосується церкви (храми,монастирі,каплички і т.д.) Адже всі наші люди обурюються на все нові і нові будівництва подібних споруд! Скоро з нашого міста "святі люди" зроблять одну загальну церкву.

Дата створення:

На Ваше звернення (електронну петицію, створену 08.11.2017) щодо заборони будівництва культових споруд повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста, її розглянуто відповідно до норм ст. 23 Закону України “Про звернення громадян”.
Конституція України, Закон України “Про свободу совісті та релігійні організації” гарантують кожному громадянину України право на свободу совісті та віросповідання. Це право включає свободу мати, приймати і змінювати релігію або переконання за своїм вибором і свободу одноособово чи разом з іншими сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, відправляти релігійні культи, відкрито виражати і вільно поширювати свої релігійні або атеїстичні переконання.
Релігійні організації можуть використовувати для проведення богослужінь культові будівлі.
Будівництво культових та інших будівель релігійними організаціями, відповідно до ст. 19 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, здійснюється в порядку, встановленому чинним законодавством для об'єктів цивільного призначення.

Станом на 26 березня петицію підписали 40 осіб з 450 необхідних.