Позбавити проект "Реконструкція Набережної р.Інгул" Артема Стрижакова права участі в конкурсі проектів громадського бюджету через махінації під час голосування та невідповідність нормам Положення

ІНШІ

У Кропивницькому під час голосування за проекти Громадського бюджету-2018 організували підвезення школярів, задачею яких було - проголосували за проект "Реконструкція Набережної р.Інгул" Артема Стрижакова. Учнів Гімназії нових технологій навчання відірвали від навчального процесу і використали у власних інтересах. Муніципальне бюро Стрижакова спеціально для цього замовило автобус, що підтвердив керівник транспортного підприємства. Усі деталі цієї ганебної махінації описані у статті "На голосування через туалет: як у Кропивницькому привозять “дитячі голоси” на Громадський бюджет" на сайті Перша електронна газета http://persha.kr.ua/article/148050-na-golosuvannya-cherez-tualet-yak-u-kropyvnytskomu-pryvozyat-dytyachi-golosy-na-gromadskyj-byudzhet/
Для підтвердження фактів описаних у статті, маю всі оригінали відео та уадіо із незаперечними доказами того, що саме через Муніципальне бюро Стрижакова замовили цей автобус, а також моменти, де директор Гімназії нових технологій навчання Любов Краснова закликає учнів голосувати за проект №8 зі словами "Шкода “Артьома" (проект Артема Стрижакова “Реконструкція Набережної р. Інгул” знаходиться саме під восьмим номером у списку великих проектів).

Вважаю, що автор проекту "Реконструкція Набережної р.Інгул" Артем Стрижаков порушив сам принцип чесного голосування і вдався до ганебних махінацій заради здобуття голосів. Такі дії учасника конкурсу є неприпустимими.
За результатами голосування цей проект має шанси отримати фінансування з міського бюджету. Я, як член громади міста Кропивницький, виступаю категорично проти того, щоб бюджетні кошти виділялися на проект, автор якого здобував голоси нечесним шляхом.

Крім того, проект "Реконструкція Набережної р.Інгул" не мав бути допущеним до голосування вже на стадії розгляду проектів згідно з пунктом 2.6 Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Кропивницького. У цьому нункті сказано:
- У рамках громадського бюджету не можуть прийматися до розгляду проекти, які носять фрагментарний характер (виконання одного з елементів в
майбутньому вимагатиме прийняття та реалізацію подальших елементів, які
об’єднуючись з цим елементом є єдиним цілим).
У описі проекту йдеться "Проект передбачає реконструкцію частини набережної р. Інгул...". Тобто, як ми бачимо, автор особисто вказав, що реконструюватись буде лише частина набережної. Це прямо підпадає під визначення "проект, який носить фрагментарний характер" і згідно з п. 2.6 не повинен був прийматися до розгляду.

Тим більше, як неоднократно вже заявляв начальник управління містобудування та архітектури міської ради, його фахівці вже розробляють концепцію реконструкції усієї набережної. Тобто міська рада вже планує проведення масштабних робіт на усій набережній.

Виходячи з викладеного вище, вважаю, що проект Артема Стрижакова є нічим іншим, як засобом власного піару за кошти міського бюджету, тобто нас з вами. А враховуючи ганебні махінації під час голосування, переконаний, що такий проект не має права брати участь у конкурсі.

Звертаюся до координаційної ради з питань Громадського бюджету із вимогою НЕ РЕКОМЕНДУВАТИ до фінансування за кошти громадського бюджету
міста Кропивницького проект "Реконструкція Набережної р.Інгул" Артема Стрижакова через махінації під час голосування та невідповідність нормам Положення про громадський бюджет.

Звертаюся до міського голови Кропивницького Андрія Райковича та депутатів міської ради з вимогою ВИКЛЮЧИТИ проект "Реконструкція Набережної р.Інгул" Артема Стрижакова зі списку учасників конкурсу і не допустити його фінансування з міського бюджету.

На електронну петицію від 13.12.2017 щодо позбавлення проекту «Реконструкція Набережної р. Інгул» Артема Стрижакова права участі в конкурсі проектів громадського бюджету через махінації під час голосування та невідповідність нормам Положення повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), петицію 22.12.2017 було розглянуто постійною комісією Міської ради міста Кропивницького з питань діяльності ради, депутатської етики, Регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності.
У результаті розгляду петиція не набрала необхідної кількості голосів щодо її підтримки.
Разом з тим постійна комісія рекомендувала міському голові створити робочу групу для вивчення питання щодо реконструкції Набережної р. Інгул з залученням ініціаторів, представників профільних управлінь міської ради, архітекторів, краєзнавців.

В доповнення до листа від 26.12.2017 № Ко – 18207/60 – п додатково повідомляємо наступне.
На виконання протокольного доручення постійної комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, Регламенту міської ради та відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності (протокол від 22.12.2017 року № 23) створено тимчасову робочу групу з вивчення питання щодо реконструкції набережної р. Інгул, склад якої затверджено розпорядженням міського голови від 15.01.2018 року № 9 «Про створення тимчасової робочої групи».
Засідання робочої групи відбулося 18.01.2018 року. На засідання були запрошені автори проекту, громадські діячі та представники засобів масової інфомації. У ході засідання були визначені та прийняті рішення щодо ряду конкретних заходів по реалізації проекту «Реконструкція Набережної р. Інгул», які поступово виконуються.
На даний час, по проекту «Реконструкція Набережної р. Інгул» управлінням капітального будівництва проведено роботи по розробці технічного завдання, на підставі якого укладено договір на виготовлення проектно-кошторисної документації з проектною організацією.
Додатково повідомляємо, що рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2276 «Про затвердження Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницький на 2019-2021 роки» передбачено фінансування в розмірі 1038, 1 тис. грн на реалізацію вищевказаного проекту.

Петицію підписали 464 особи з 450 необхідних.