Створимо БАР'ЄР від наркозалежності для нашої молоді

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

У місті відсутня системна робота по зменшенню наркотизації населення. Однак, Кропивницький став одним із 4-х міст України, в якому запрацював проект за фінансової підтримки Посольства Нідерландів через Міжнародний Фонд "СНІД-Фонд Схід-Захід", головною метою якого є зменшення негативних наслідків від наркоманії серед молоді. Завдяки цій підтримці наш Фонд створив тимчасовий комьюніті-центр для молоді з групи ризику та їх найближчого оточення. Для розбудови системної, спільної та фахової роботи в місті за цим важливим напрямком необхідне долучення громади і міської влади. Ми пропонуємо результативно використати підтримку Посольства Нідерландів та спільно зі всіма зацікавленими в місті активностями: міською владою, бізнесом, небайдужеми громадянами тощо - створити молодіжний комьюніті-центр "Бар'єр", який дозволить проводити первинну та вторинну профілактику серед молоді з груп ризику в нашому місті, надавати кваліфіковану допомогу батькам наркозалежних молодих людей, всіляко перешкоджати наркотизації підлітків та молоді в цілому. Ми просимо підтримати наше звернення до міської влади надати приміщення та допомогти у його розбудові об'єднавшись з підтримкою іноземного донора.

Дата створення:

Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який зазначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст. 23¹ Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Розглянувши звернення про надання приміщення та допомоги у його розбудові для створення молодіжного комьюніті-центру «Бар’єр» повідомляємо, що про виділення приміщення було порушено клопотання до управління комунальної власності Міської ради м. Кропивницького.
Про результати розгляду питання буде повідомлено додатково.

Розглянувши звернення про надання приміщення та допомоги у його розбудові для створення молодіжного комьюніті - центру «Бар’єр» повідомляємо, що на даний час нежитлові вільні приміщення, що є у власності територіальної громади міста та пропонуються до оренди, потребують капіталовкладень на проведення ремонтних робіт. Переважна більшість з них це підвальні приміщення у житлових багатоквартирних будинках, які не мають інженерних комунікацій (електрозабезпечення, водопостачання, каналізації). Передаються в користування підвальні приміщення при умові погодження з мешканцями будинку.
Пропонуємо для ознайомлення перелік вільних приміщень, що на даний час можуть бути передані в оренду.

Станом на 18 серпня петицію підписали 90 осіб з 450 необхідних.