Розвиток електротрансорту в місті

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Я пропоную розвивати в місті екологічно чистий і більш дешевший транспорт, яким на сьогодні являється тролейбус. Віддалені райони нашого міста потребують великогабаритний міський транспорт. Я вважаю, що потрібно провести тролейбусні лінії в райони селища Гірничого, Кущівки, Лелеківки, Балащівки, тому що в даній місцевості проживає велика кількість населення, також дані маршрути будуть користуватися попитом і позитивно вплине на рентабельність та розвиток комунального підприємства.

Дата створення:

Управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького не підтриману петицію щодо розвитку електротранспорту у місті, розглянуто.
З порушеного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади м. Кропивницького (зі змінами) та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто, як звернення громадян.
Одним із основних завдань Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку м. Кропивницького на 2018-2019 роки є залучення інвестицій для придбання додатково у місто нових тролейбусів та проведення реконструкції і модернізації структури енергогосподарства КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» за рахунок коштів інвесторів.
У 2017 році розпочата комунікація з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (далі – ЄБРР) стосовно участі в проекті «Модернізація громадського транспорту», що передбачає придбання 20 тролейбусів, будівництво нових тролейбусних ліній протяжністю 12,5 км та 4-х тягових підстанцій. Співпраця з ЄБРР погоджена рішенням Міської ради від 21 листопада 2017 року № 1203.
Пропозиції викладені у даній електронній петиції стосовно розвитку та будівництва нових тролейбусних ліній до мікрорайонів Нова Балашівка, Лелеківка будуть враховані у подальшій роботі при розробці наступних проектів профільними виконавчими органами Кіровоградської міської ради.
Одночасно повідомляємо, що будівництво тролейбусних ліній на селищі Гірничому не доцільне, оскільки запровадити роботу тролейбусів на даний мікрорайон не можливо через невідповідність вулично-дорожньої мережі параметрам експлуатації великогабаритного транспорту.

Станом на 22 березня петицію підписали 324 особи з 450 необхідних.