+ ще 161 громадa!

Єдиний диспетчерський Центр регулярних автобусних маршрутів у м. Кропивницький

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На часі створення Єдиного диспетчерського Центру (ЄДЦ) регулярних автобусних маршрутів у м.Кропивницький. ЄДЦ контролюватиме графік роботи транспорту по перевезенню пасажирів на регулярних місцевих маршрутах у межах м. Кропивницький та маршрутах подовжених до населених пунктів Кіровоградського району.
1. Жителі міста, які користуються громадським транспортом, повинні спиратись на графіки та розклади руху автобусного транспорту перевізників у Єдиному диспетчерському Центрі, а не "слідкувати" за кожним перевізником, автотранспортом чи водієм окремо; містяни повинні бути впевненими у безпеці автотранспорту та у дієздатності допущеного до перевезень пасажирів водія.
2. Кожен житель громади м. Кропивницький має право знати куди звернутись, якщо на маршруті відсутній автобусний транспорт та як його "повернути" на маршрут.
Із створенням Єдиного диспетчерського Центру міська рада та її виконком, які представляють інтереси громади міста, будуть мати важливий важіль впливу на перевізників, що знімають свої, так звані "маршрутні "таксі", у вечірній час та вихідні дні через примарну "збитковість" чи інші причини з маршруту, на дисципліну водіїв
4. Видатки на Єдиний диспетчерський пункт, в т.ч. на облаштування і обладнання Центру, встановлення GPS--навігаторів на автотранспорт, моніторинг роботи водіїв по маршруту тощо, включити до умов проведення тендерів на перевезення пасажирів та до пунктів договорів про автобусні перевезення.
5. Фактичні видатки первізників не вплинуть на вартість проїзду, так як майже у кожного перевізника існує власний диспетчерський пункт; кожний автотранспорт проходить техогляд перед виїздом на маршрут і кожний водій проходить медогляд.
Міський голова м. Кропивницький, міська рада м.Кропивницький та її виконавчий комітет - ви організатори перевезень - так організуйте так, щоб нам, нашим дітям і батькам, гостям міста, було зручно і безпечно їздити по місту - по зрозумілим кожному жителю міста графікам і розкладам руху автобусів.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо створення Єдиного диспетчерського центру регулярних автобусних маршрутів міста Кропивницького, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З метою посилення контролю за роботою міського пасажирського транспорту підприємствами-перевізниками, з 2018 року встановлено на транспортних засобах, що обслуговують міські автобусні маршрут, електронну систему контролю за роботою міського пасажирського транспорту (бортове обладнання для вимірювання напрямку руху, координат, місця розташування транспортного засобу і іншої інформації).
Під час оголошення та проведення конкурсів з визначення перевізника для обслуговування міських автобусних маршрутів у ІІ-ІІІ кварталах 2018 року, однією із додаткових вимог буде наявність у запропонованих транспортних засобах системи GPS-навігації з подальшим оприлюдненням їх даних для користувачів у загальнодоступних засобах масової інформації (інтернет видання).
Одночасно повідомляємо, що на базі комунального підприємства-перевізника КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» створено диспетчерську службу данні роботи якої відображаються на веб-порталі «EasyWay».
У разі виникнення питань щодо роботи міського комунального транспорту рекомендуємо звертатися до чергового диспетчера за телефонами: 095 726 09 39, 55 31 13.
Пропозиції викладені у даній електронній петиції будуть також враховані під час подальшої організації роботи міського пасажирського транспорту.

Станом на 17 грудня петицію підписали 179 осіб з 450 необхідних.