+ ще 172 громади!

приют для бездомных животных.

В нашем городе становится глобальной проблема с бездомными животными.
К сожалению, у волонтеров и неравнодушных людей, нет материальной возможности создать приют и обеспечить его всем необходимым.
Приют просто необходим, т.к. на улицах нашего города полно собак, которые не просто разгуливают, а являются опасными для жителей.
каждый день, в соц. сетях, жители г. Кропивницкий жалуются на стаи, которые нападают на них и пугают их детей.
На данный момент ловлей собак никто не занимается, т.к. их попросту некуда девать. Переодически люди просто травят собак, что является вкрай не гуманным способом.
Мы цивилизованное государство, в котором решение проблемы с бездомными животными не должно сходиться на убийстве!
-С созданием приюта появится возможность не просто стерилизовать животных (в частности собак и котов), а и передерживать их, обеспечивая питанием и необходимой гигиеной, до момента передачи старым или новым владельцам.
-возможность оказывать медицинскую помощь животным в приюте.
-снижение риска контактов с больными животными на улицах.
-эстетический город без бездомных животных.

Этот проэкт не требует миллионных затратов.

На електронну петицію від 12.02.2018 щодо створення притулку для тварин повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), петицію 12.02.2018 було розглянуто постійною комісією Міської ради міста Кропивницького з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності.
У результаті розгляду петицію підтримано та надано відповідне доручення управлінню капітального будівництва спільно з Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького опрацювати питання щодо створення притулку для тварин, підготувати відповідний проект рішення міської ради та винести на розгляд сесії.
В подальшому питання буде перебувати в компетенції та на контролі управління капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького.

Виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького Ваша петиція, щодо будівництва притулку для безпритульних тварин та щодо зобов´язання власників тварин прибирати за ними на вулиці продукти їх життєдіяльності розглянута.
В межах повноважень виконавчих органів Міської ради міста Кропивницького повідомляємо наступне.
Програмою капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2016-2018 роки, затверджена рішенням міської ради від 23 лютого 2016 року № 85, зі змінами, не передбачалось бюджетне призначення на будівництво притулку для безпритульних тварин.
На даний час виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького з´ясовується місце розташування притулку для тварин, орієнтовний перелік робіт, перелік споруд та на яку кількість тварин буде розраховано притулок.