Заборонити будівництво різних церковних будівель в Кропивницькому

Заборонити будівництво будь-який церковних будівель по місту та області. Особливо на території парку слави в місті Кропивницькому,де уже планують збудувати щось подібне.Невже віруючим мало різних мість для того щоб помолитися та замовити будь яку,відповідну,послугу у церковних правителів? Запитайте у містян чи хочуть вони цього будівництва!

Дата створення:

На Ваше звернення (електронну петицію, створену 22.02.2018) щодо заборони будівництва церковних споруд у м. Кропивницькому повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста, її розглянуто відповідно до норм ст. 23 Закону України “Про звернення громадян”.
Відповідно до ст. 19 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, будівництво культових та інших будівель релігійними організаціями здійснюється в порядку, встановленому чинним законодавством для об'єктів цивільного призначення.
Відповідно до рішення Міської ради міста Кропивницького від 20 лютого 2018 року № 1546 релігійній організації “Релігійна громада Апостола Якова, брата Господнього Української Православної Церкви Київського Патріархату м. Кропивницький” надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування у сквері Слави для будівництва храму.
Прийняттю рішення передував розгляд проекту на засіданні постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, земельних відносин та охорони навколишнього середовища. Члени комісії одноголосно його підтримали.
Інформація про розгляд питання була розміщена на офіційному веб-сайті Міської ради міста Кропивницького 29 червня 2017 року, ознайомитися можна за посиланням: http://www.kr-rada.gov.ua/news/postiyna-deputatska-komisiya-pogodila-vidilennya-zemli-pid-budivnitstvo-hramu-upts-kp-na-teritoriyi-skveru-slavi.html.
Проект зазначеного рішення (№ 1288) був оприлюднений на офіційному веб-сайті 11 жовтня 2017 року: http://www.kr-rada.gov.ua/proekti-miskoyi-radi/?y=2017.
При розгляді питання також було враховано, що в місті є лише одна культова споруда зазначеного напрямку, розміщена у сел. Гірничому.
На підтримку будівництва храму УПЦ КП виступили представники ветеранських організацій учасників АТО.

Станом на 22 квітня петицію підписали 117 осіб з 450 необхідних.