встановити nfc термінали в громадському транспорті

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Встановити nfc термінали в громадському транспорті. Це дасть можливість безготівковим та безконтактним способом здійснювати оплату проїзду, використовуючи смартфон або банківську картку, та дасть можливість хоча б ненабагато, але запобігти приховуванню коштів перевізниками. Для пасажира це може стати більш зручним і більш гігієнічним (в разі використання безконтактної оплати) способом оплати проїзду

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо встановлення nfc терміналів у міському пасажирському транспорті, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян. На На даний час питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду вивчається профільними виконавчими органами Кіровоградської міської ради. З метою більш глибокого та належного вивчення даного питання 06 та 09 лютого 2017 року було проведено презентаційні наради у Кіровоградській міській раді за безпосередньої участі керівництва міської ради, депутатського корпусу, керівників підприємств перевізників. Дані презентації проводилися організаціями, що займаються запровадженням вищевказаних систем у громадському транспорті. У подальшому також заплановано проведення подібних презентаційних нарад за участі інших організацій, які надають послуги по запровадженню електронних квитків. 20 березня 2017 року було проведено нараду за участі представників управління економіки, управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради, а також керівництва «Приват Банк», та обговорено питання запровадження у міському комунальному транспорті електронної системи оплати проїзду за допомогою банківського продукту «QR – код». Робота з порушеного питання проводиться та шляхи вирішення будуть вивчатися протягом 2018 року з урахуванням Ваших пропозицій викладених у даній електронній петиції.
Одночасно повідомляємо, що відповідно до чинного автотранспортного законодавства виконавчі органи місцевого самоврядування не мають повноважень здійснювати контроль за дотриманням перевізниками та пасажирами Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, зокрема в частині видачі та наявності квитків на проїзд.

Станом на 22 березня петицію підписали 91 особа з 450 необхідних.