Про упорядкування вивезення сміття з приватного сектору

Прошу розглянути питання про організацію спеціалізованних місць попереднього збору твердих побутових відходів(сміття) у секторах приватної забудови.
З метою недопущення захаращення вулиць приватного сектору та створення небезпечної санітарної ситуації у місті.
При наявності затримки вивезення скупчення сміття компанією яка обслуговує(на цей час "Екостайл"), весь цей непотріб розтакують безпритульні тварини, а при вітряній погоді можна спостерігати як легкі відходи(папір, полієтилен, і т.ін.) розлітається по всій прилеглій территорії. У такому стані все залишається і після вивезення, тому що єкіпажі компанії Екостацйл не повинні збирати відходи які не сконцентровані у стихійно утворенному місці збору. Таким чином, приватний сектор ношого міста поступово перетворюється на суцільний смітник. Вважаю що це питання потребує додатковогої уваги та негайного вирішення шляхом узгодження та обладнання(обнесення металевою сіткою, наприклад) місць тимчасвого збору відходів.

Дата створення:

Розглянувши звернення (електронну петицію) щодо обладнання (обнесення металевою сіткою) місць тимчасового збору відходів на території приватного сектора міста Кропивницького, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 р. № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до Закону України «Про відходи» на території міста Кропивницького здійснюється централізований збір побутових відходів.
Згідно з підпунктом 1.1. п.1 Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом МОЗ України від 17.03.2011 р. № 145, використовуються: планово-поквартирна система збирання побутових відходів - система, яка не передбачає наявності контейнерів, а споживач самостійно завантажує побутові відходи у сміттєвоз, що прибуває за графіком (для приватного сектору); планово-подвірна система збирання побутових відходів - система, за якою зібрані в контейнери (а контейнери перебувають на контейнерних майданчиках) побутові відходи перевозять на об'єкти поводження з відходами (сміттєзвалища) для їх подальшого оброблення (перероблення), утилізації, знешкодження чи захоронення (для багатоквартирних будинків, а також підприємств, установ, організацій різних форм власності).
Виходячи з вищевикладеного, виконавчі органи Міської ради міста Кропивницького не мають законодавчих підстав щодо облаштування контейнерних майданчиків для сміття на території приватної забудови міста.
Одночасно повідомляємо, що, згідно з Правилами благоустрою міста Кіровограда, затвердженими рішенням Кіровоградської міської ради від 05.06.2012 р. № 1710, суб’єктам у сфері благоустрою забороняється виносити передчасно тверді побутові відходи на місця зупинки сміттєзбирального транспорту при вивезенні твердих побутових відходів за безконтейнерною схемою (підпункт 10 п. 2 розд. VII).

Станом на 22 вересня петицію підписали 142 особи з 450 необхідних.