Збереження поділу класу на підгрупи при вивченні інформатики

ОСВІТА

Звертаємось з проханням зберегти поділ класу на підгрупи при вивченні навчального предмета інформатики. Матеріальна база наших шкіл не передбачає одночасне навчання 25-35 учнів (цілого класу). Розмір кабінетів інформатики та кількість комп'ютерів в цих кабінетах розрахована лише на пів-класу. Крім того, згідно Наказу МОН України від 20.02.2002 № 128 "Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах" такий поділ є обов'язковим.

На електронну петицію від 27.04.2018 щодо збереження поділу класів на підгрупи при вивченні навчального предмета інформатики повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), петицію 04.05.2018 було розглянуто постійною комісією Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
У результаті розгляду петицію було підтримано та надано доручення управлінню освіти спільно з фінансовим управлінням Міської ради міста Кропивницького опрацювати питання стосовно виділення коштів для збереження поділу класів на підгрупи при вивченні предмета інформатики в загальноосвітніх навчальних закладах міста.
Підняте питання буде перебувати в компетенції управління освіти Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

На електронну петицію від 27.04.2018 року щодо збереження поділу класу на підгрупи при вивченні навчального предмета інформатики повідомляємо наступне.
Поділ класу на групи при вивченні навчального предмету «Інформатика» регламентується Порядком поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України від 20.02.2002 № 128, і здійснюється в кожному класі, при проведенні практичних занять, на 2 групи, але не менше 8 учнів у групі.

Петицію підписали 473 особи з 450 необхідних.