Оплата за проїзд у міському транспорті за допомогою смартфону

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Зробити можливим оплачувати проїзд в автобусах та тролейбусах, так як це працює у Львові наприклад, та інших містах- відсканував QR-код у транспорті за допомогою банківського додатку, обрав картку для оплати та натиснув «оплатити» . Після чого отримав на смартфон квиток, який пред’явив контролеру.
Платити таким чином за проїзд однозначно краще, ніж в переповненому автобусі чи тролейбусі шукати дрібні купюри в гаманці, передавати гроші кондуктору і чекати решти. А так дістав смартфон, кілька кнопок натиснув і все.
Кондуктор не зможе використовувати квиток повторно, присвоївши собі гроші. Тому такий розрахунок підвищує шанси, що ці кошти потраплять у міський бюджет.
Крім того, це дозволить реально оцінити оборот коштів та обґрунтованість тарифів.
Впровадимо в нашому місті інноваційний спосіб оплати проїзду в міському транспорті !

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті за допомогою смартфону, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян. На На даний час питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду вивчається профільними виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького. З метою більш глибокого та належного вивчення даного питання 06 та 09 лютого 2017 року було проведено презентаційні наради у приміщенні міської ради за безпосередньої участі керівництва міської ради, депутатського корпусу, керівників підприємств - перевізників. Дані презентації проводилися організаціями, що займаються запровадженням вищевказаних систем у громадському транспорті. У подальшому також заплановано проведення подібних презентаційних нарад за участі інших організацій, які надають послуги по запровадженню електронних квитків. 20 березня 2017 року було проведено нараду за участі представників управління економіки, управління розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького, а також керівництва «Приват Банк», та обговорено питання запровадження у міському комунальному транспорті електронної системи оплати проїзду за допомогою банківського продукту «QR – код». Робота з порушеного питання проводиться та шляхи вирішення будуть вивчатися протягом 2018 року з урахуванням Ваших пропозицій, викладених у даній електронній петиції.
Одночасно повідомляємо, що відповідно до чинного автотранспортного законодавства виконавчі органи місцевого самоврядування не мають повноважень здійснювати контроль за дотриманням перевізниками та пасажирами Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, зокрема в частині видачі та наявності квитків на проїзд. Обов’язкова видача квитків за сплату проїзду у автобусах, які працюють за міськими автобусними маршрутами, не передбачена автотранспортним законодавством. Але всі водії мають квитки та білетно-облікову книгу, в якій зареєстровані квитки. У разі необхідності отримання квитка за проїзд у міських автобусних маршрутах рекомендуємо звертатися безпосередньо до водіїв.

Станом на 22 травня петицію підписали 120 осіб з 450 необхідних.