Збереження поділу класу на підгрупи при вивченні трудового навчання

ОСВІТА

Звертаємось з проханням зберегти поділ класів на підгрупи при вивченні нашими дітьми навчального предмета «Трудове навчання» в загальноосвітніх навчальних закладах нашого міста. Матеріальна база наших шкіл не передбачає одночасного навчання 25-35 учнів (цілого класу), а також є поділ за статтю. Технічне забезпечення кабінетів для трудового навчання розраховане лише на пів-класу та за статтю. Крім того, згідно Наказу МОН України від 20.02.2002 № 128 "Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах" такий поділ є обов'язковим для збереження правил техніки безпеки під час навчального процесу. Без збереження поділу за статтю неможливо виконувати навчальну програму затверджену МОН.

На електронну петицію від 18.05.2018 щодо збереження поділу класів на підгрупи при вивченні навчального предмета трудового навчання повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), петицію 18.05.2018 було розглянуто постійною комісією Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
У результаті розгляду петицію було підтримано та надано доручення управлінню освіти спільно з фінансовим управлінням Міської ради міста Кропивницького опрацювати питання стосовно виділення коштів для збереження поділу класів на підгрупи при вивченні предмета трудового навчання в закладах загальної середньої освіти міста.
Підняте питання буде перебувати в компетенції управління освіти Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Розглянувши петицію від 10.05.2018 року «Збереження поділу класу на підгрупи при вивченні трудового навчання», повідомляємо наступне.
Поділ класу на групи при вивченні навчального предмету «Трудове навчання» регламентується Порядком поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України від 20.02.2002 № 128, і здійснюється в міській місцевості за наявності в класі більше ніж 27 учнів.
Окрім того, проведення занять з «Трудового навчання» для учнів 8-х – 11-х класів планується на базі міського центру та професійно-технічних навчальних закладів. Наповнюваність класів для занять буде визначатися у відповідності до потужності майстерень.

Петицію підписали 492 особи з 450 необхідних.