Відведення земель Лісопаркової до природно-заповідного фонду

Щоби повернути довіру громади - необхідно виправляти помилки.
Відведення в 2007 році рішенням №405 земель Лісопаркової у приватну власність - це була помилка.
Бо можна будь де побудувати будинок і жити, а відновити ліс для громади вже буде неможливо ніколи.
Зараз - цю помилку необхідно виправляти складом нової міської ради..
Скасувати право власності - складна, кропітка справа.
Але, можна надати цім територіям статус природно заповідного фонду, тоді жодне будівництво там буде неможливе.
Отже, вимоги:
1. Скасувати видані Будівельні паспорти та Містобудівні умови паспорти на п'яти земельних ділянках в районі автодрому.
2. Управлінню містобудування та архітектури - заборонити видачу будь яких дозвільних та погоджувальних документів на ділянки в межах лісопаркової та автодрому. Повідомити власників відповідних ділянок про скасування містобудівної документації міською радою та неприпустимість подальшого ведення будівництва.
3. Управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської міської ради - терміново розробити проект відведення території Лісопаркової по оби дві сторони від вул. Олександрійське шоссе та вул.Холодноярської (Московської) у якомога ширших межах в статус природно-заповідного фонду, та розпочати оформлення необхідної документації.
4. Відділу по зв'язкам з засобами массової інформації - максимально росповсюдити інформацію про скасування містобудівної документації та заборону на проведення будь якої будівельної діяльності на зазначеній території.
5. Відділу внутрішньої політики - повідомити організації що надають послуги водо, газо, енерго постачання, про скасування містобудівної документації та неприпустимість надання дозволів на підключення до відповідних мереж.
Залучити громадські організації та громадськість до широкого обговорення проекту та меж природно-заповідної зони.
6. Постійній депутатській комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища - визначити та погодити межі природно-заповідної території "Лісопаркова" в якнайширших межах.
7. Громадській раді при виконавчому комітеті КМР - визначити та погодити межі природно-заповідної території "Лісопаркова" в якнайширших межах.

Смірнову В.О.

Про розгляд електронної петиції

На Вашу петицію від 29.06.2016 щодо відведення земель Лісопаркової до природно-заповідного фонду повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» дана петиція направлена на розгляд постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Про дату, час та місце проведення засідання постійної комісії Вам буде додатково повідомлено.
Одночасно петиція направлена на опрацювання до управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управління містобудування та архітектури міської ради.
Також повідомляємо, що рішенням міської ради від 14.06.2016 № 330 створено тимчасову контрольну комісію Кіровоградської міської ради з питань впорядкування зелених насаджень та природно-заповідного фонду міста Кіровограда, засідання якої проводяться у відкритому режимі. Інформація про дату, час та місце проведення засідання оприлюднюється на сайті міської ради.
Про результати розгляду петиції зазначеною постійною комісією міської ради буде оголошено на офіційному веб-сайті Кіровоградської міської ради.

Секретар міської ради С.БОЙКО

Масло 24 03 14
Смірнову В. О.

Про розгляд електронної петиції

Управлінням земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської міської ради Вашу петицію від 29.06.2016 р. щодо відведення земель Лісопаркової до природно-заповідного фонду розглянуто.
Відповідно до протоколу № 19 засідання постійної комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, було вирішено підтримати петицію щодо відведення земель Лісопаркової до природно-заповідного фонду з урахуванням норм чинного законодавства України.
Одночасно повідомляємо, що після завершення роботи тимчасової контрольної комісії Кіровоградської міської ради з питань впорядкування зелених насаджень та природно-заповідного фонду міста Кіровограда та на підставі рішення постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища управлінням земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської міської ради буде розроблено проект рішення з даного питання та винесено на розгляд сесії Кіровоградської міської ради.

Секретар міської ради С. Бойко

Захарченко 32 29 74

Смірнов В. О.

Шановний Володимире Олександровичу!

В доповнення до раніше наданої відповіді на Вашу електронну петицію від 29.06.2016 р. щодо відведення земель Лісопаркової до природно-заповідного фонду повідомляємо наступне.
До Кіровоградської міської ради заяви від комунального підприємства «Кіровоград-Благоустрій» Кіровоградської міської ради», як балансоутримувача, про надання дозволів на виготовлення проектної документації по всіх об’єктах природно-заповідного фонду, парків, скверів та зелених зон міста Кропивницького, не надходили, тому правові підстави для підготовки зазначених проектів рішень відсутні.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Захарченко 32 29 74

Петицію підписали 463 особи з 450 необхідних.