Збережемо разом Художній салон

ІНШІ

Уже більше 40 років «Художній салон», що знаходиться по вул. Гоголя, 91/46 в обласному центрі, є візитною карткою та культурним осередком нашого міста, в якому представлені художні твори, вироби декоративного мистецтва, сувенірна продукція Народних і Заслужених майстрів з усієї України та Кропивницького зокрема. За всі роки свого існування незмінним напрямом діяльності салону були і залишаються витвори мистецтва та матеріали для творчості. Виставковий зал салону є майданчиком Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України, в якому постійно проводяться виставки не тільки професійних митців, а й початківців та непрофесійних художників. Таким чином пропагується любов до мистецтва та рідного міста, а художники-початківці мають змогу підвищувати свою майстерність. Усе це безпосередньо впливає на культурний розвиток та імідж обласного центру.
Однак наразі управління комунальної власності міської ради міста Кропивницького має намір не продовжувати строк дії договору оренди приміщення «Художнього салону», з незрозумілих причин, про що вони направили листи № 532\17у та 533\17у від 04.06.2018 р. Договір оренди приміщення закінчується 23 вересня 2018 р.. Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України вбачає у даних діях корупційну складову, що призведе до знищення у центрі міста осередку культури та мистецтва.
Як відомо, «Художній салон» піддавався нападам ще з початку 90-х років, у результаті чого приміщення виставкового залу скоротилось на 50%. І тільки завдяки зусиллям художників, громадськості, а також за підтримки попередніх очільників міста протягом усього часу вдавалося захистити мистецький осередок та можливість для містян і туристів з усього світу бачити художні витвори Кіровоградщини та всієї України.
Слід зазначити, що «Художній салон» регулярно сплачує орендну плату та комунальні рахунки, підтримує приміщення в належному стані, проводить поточні ремонти за власні кошти, згідно з договором оренди, та не змінює цільового призначення.

Звертаємося до Вас з проханням допомогти Кіровоградській обласній організації Національної спілки художників України та посприяти продовженню строку дії договору оренди приміщення «Художнього салону», щоб культурний осередок міста Кропивницького, де представлені роботи кількох сотень майстрів України, та нашого міста зокрема, мав змогу надалі розвивати культурну галузь обласного центру та покращувати його імідж.

Дата створення:

На звернення від 25 жовтня 2018 року щодо електронної петиції «Збережемо разом Художній салон» повідомляємо наступне.
До Міської ради міста Кропивницького надійшла електронна петиція «Збережемо разом Художній салон», яка не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку.
Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.
За зверненням від Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України терміни дії договору оренди № 3/17 від 08.01.2009 р. на приміщення загальною площею 58,7 кв.м по вул. Гоголя, 91/46 у м. Кропивницькому та договору користування від 27.07.2012 р. № 3/17 на приміщення загальною площею 53,2 кв.м по вул. Гоголя, 91/46 у м. Кропивницькому, що укладені між управлінням комунальної власності Міської ради міста Кропивницького та Кіровоградською обласною організацією Національної спілки художників України, подовжені до 01 січня 2019 року, про що сторонами підписані відповідні додаткові угоди.
На даний час спірних питань з Кіровоградською обласною організацією Національної спілки художників України стосовно приміщень Художнього салону не має.

Станом на 21 травня петицію підписали 345 осіб з 450 необхідних.