Встановити у місті пам`ятник знак - воїнам -ліквідаторам

На згадку про чорнобильську трагедію і про простих солдат, які виконали свій громадянський та військовий обов'язок, встановити у місті пам`ятник знак - воїнам -ліквідаторам.

А краще зробити меморіальний комплекс на згадку про героїзм ліквідаторів наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС.

У місті встановлений пам`ятний знак "Жертвам Чорнобиля" , але жертви це не ГЕРОЇ.
За 30 років що минуло після подвигу ліквідаторів, можна було давно це зробити.

Дата створення:

Управлінням містобудування та архітектури Міської ради міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо встановлення у місті пам’ятного знака воїнам-ліквідаторам наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016р. № 142, та відповідно до норм ст. 23’ Закону України “Про звернення громадян” електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
За результатами розгляду повідомляємо.
Встановлення пам’ятних знаків ( пам’ятників, меморіальних об’єктів, меморіальних та інформаційних дошок) в місті Кропивницькому ( далі –пам’ятні знаки ) є однією з форм увічнення та вшанування пам’яті видатних осіб, визначних історичних подій, що відбулися в місті та здійснюється відповідно до рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 07 травня 2015р. №226 «Про затвердження Положення про вшанування визначних подій і увічнення пам’яті видатних осіб та встановлення пам’ятних знаків в м. Кіровограді».
Відкриття пам’ятного знака приурочується до визначеної дати (ювілею, етапу життєвого шляху особи чи ювілейній даті події) та відбувається в урочистій обстановці із залученням громадськості.
Норми цього Положення обов’язкові для усіх підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадських об’єднань і організацій, які звертаються з клопотанням щодо встановлення пам’ятних знаків на території міста Кропивницького.

Станом на 22 вересня петицію підписали 30 осіб з 450 необхідних.