+ ще 172 громади!

Створити безбар'єрне середовище для велосипедистів та маломобільних громадян

У кожному місті є 30% маломобільних громадян. Це не тільки інваліди, а й мами з каляскамм та люди з чемоданами. Також у нашому є досить багато велосипедистів та скейтбордистів для яких не створено жодних умов. Тому я пропуную оновити, в першу чергу не дороги, а тротурари і зробити їх безбар'єрним. Це розвантажить наші дороги, і зробить місто більш комфортним. Нсступним кроком мусить бути оновлення міського транспорту та "знищення" маршруток, замінивши їх комфортнішими тролейбусами чи автобусами з великою місткістю (до 40 людей, це в два рази більше ніж маршрутки, а тролейбуси до 70 людей вміщають)

Дата створення:

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо створення бар’єрного середовища для велосипедистів та маломобільних громадян розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який зазначено у Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами , внесеними рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З даного питання повідомляємо наступне.
З метою забезпечення сталого функціонування маломобільних громадян відповідно до Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 17.01.2017 р. № 762, зі змінами та доповненнями, у 2018 році передбачено капітальний ремонт тротуарів по вулицях Андрія Матвієнка, Бобринецький шлях (від вул. Нижньої Пятихатської до пров. Маріупольського 1-го), Комарова (від вул. Межовий Бульвар до вул. Соборної), Ушакова, (між вул. Куроп’ятникова та вул. Яновського), проектно-кошторисною документацією передбачено влаштування пандусів для маломобільних груп населення та поточний ремонт тротуарів по вулицях Романа Шухевича, Костромській, Київській та від житлового будинку № 56 по вул. Гагаріна до поліклінічного відділення КЗ «Центральна міська лікарня міста Кропивницького».
Наразі повністю завершені роботи з капітального ремонту тротуарів по вулицях Андрія Матвієнка, Бобринецький шлях (від вул. Нижньої П’ятихатської до пров. Маріупольського 1-го).
Інші об’єкти, по яких передбачено капітальний ремонт тротуарів, будуть перенесені на 2019 рік за умови належного фінансування.
За інформацією управління розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького з метою підвищення якості транспортного обслуговування населення міста Кропивницького і його гостей, покращення екологічної ситуації у середмісті, фінансово-економічних показників підприємства профільними виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького спільно з КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» розроблено інвестиційний проект щодо оновлення рухомого складу міського комунального підприємства та проведення реконструкції контактної мережі і тягових підстанцій.
Даний проект розроблено для забезпечення транспортного обслуговування мікрорайонів міста 20 новими тролейбусами з автономним ходом (по вулицях Яновського, Садовій, Кропивницького, Шевченка, Андрія Матвієнка, Холодноярській, Мурманській, Студентському бульвару).
Для запровадження всіх вищезазначених заходів заплановано залучити інвестиційні кошти Європейського Банку Реконструкції і Розвитку у розмірі 282 500,0 тис. грн.

Станом на 20 липня петицію підписали 62 особи з 450 необхідних.