ПРОТИ.Переносу виступів громадян в "різне" на сесії

ІНШІ

Проект рішення #2324 винесений на сесію міськради.Передбачає перенос виступів громадян,в "різне".Тобто після голосувань порядку денного.Зараз виступи заслуховують на початку засідання.Поясню чим порушує права громадям, цей проект рішення.Більшисть питаннь що розглядають на сесії міськради,стосусуєтся громади.Це питання земельні, дозволи аренди,податки та інше.І перед голосуванням проект рішення має провисіти на сайті для ознайомлення не меньше 20 днів.І висловити зауваженя, або пропозиції по якомусь питанню,громадяни можуть по закону.Но відповідь отримають після звернення на 30 день.А це вже часто після голосування.І депутати які голосують можуть про них незнати.Тому висловити перед голосуванням, свою думку з приводу якогось питання порядку денного.Це єдина можливість донести позицію, до прийнятя рішення.Перенос виступів громадян в "різне",це є обмеження прав громадян.І стосуєтся кожного мешканця міста.

Дата створення:

Розглянувши звернення щодо заперечення переносу виступів громадян в розділ «Різне» на сесії міської ради, повідомляємо наступне.
Відповідно до пунктів 2 та 6 статті 1 Регламенту Міської ради міста Кропивницького сьомого скликання, затвердженого рішенням міської ради від 29 березня 2016 року № 183 (з урахуванням змін та доповнень), Регламент Міської ради міста Кропивницького сьомого скликання (надалі — Регламент), прийнятий на підставі і відповідно до чинного законодавства України, встановлює порядок діяльності ради, скликання сесій ради, підготовки і розгляду нею питань, прийняття рішень ради та з інших процедурних питань, порядок роботи сесії ради, порядок проведення пленарних засідань ради, порядок затвердження структури виконавчих та інших органів ради, порядок їх формування, обрання та затвердження посадових осіб ради, порядок формування та організації роботи постійних комісій, тимчасових контрольних комісій та інших органів ради, порядок участі депутатських фракцій і груп у роботі та інші процедури, які виходять з повноважень ради, встановлених Конституцією і законами України, а пропозиції щодо змін та доповнень до Регламенту мають право вносити міський голова, депутати міської ради, постійні комісії міської ради, виконавчий комітет, виконавчі органи міської ради.
Враховуючи пропозиції депутатів міської ради, міського голови, було підготовлено проект рішення Міської ради міста Кропивницького № 2324 «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Міської ради міста Кропивницького сьомого скликання», який розглянуто на засіданнях всіх постійних комісій міської ради.
На третьому засіданні тринадцятої сесії було прийнято рішення міської ради від 19 грудня 2018 року № 2188 «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Міської ради міста Кропивницького сьомого скликання», відповідно до якого частину 10 статті 35 «Виступи, доповіді (співдоповіді), запитання» викладено в новій редакції:
«10. За підтримки не менше як 1/3 депутатів від загального складу міської ради головуючий може також надати слово для виступу з обговорюваного питання:
заступникам міського голови, керівникам виконавчих органів ради;
особам, що присутні на засіданні та записалися на виступ.».

Станом на 22 травня петицію підписали 63 особи з 450 необхідних.