Встановлення пам'ятної дошки на будівлі виховного комплексу "Кіровоградський колегіум"

ОСВІТА

Встановлення пам'ятної дошки на будівлі виховного комплексу "Кіровоградський колегіум - спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І - III ступенів - дошкільний навчальний заклад - центр естетичного виховання" колишньому керівнику, Борисовій Маргариті Миколаївні.
Завдяки наполегливій діяльності, пройшовши шлях, а це 47 років, від "піонерважатої" до директора, завдяки Борисовій Маргариті Миколаївні було не тільки збережено середню школу №11,
а створено один з найкращих закладів освіти.Найкращі професійні кадри, співпраця с різними Міжнародними організаціями,
благодійними фондами, Корпусом Миру США в Україні, та іншими організаціями, відкрито дім-музей імені А.О.Тарковського .Територія закладу не тільки зросла, школа отримала найсучасніші
комп'ютери, учні закладу навчалися за кордоном за спеціальними програмами, випускники закладу працюють по всьому світі, серед них відомі бізнесмени
та політичні діячі України. Саме завдяки діяльності Борисової Маргариті Миколаївні та трудового колективу, навчальний заклад має такий вигляд і статус сьогодні.
Вважаю за необхідне вшанувати пам'ять Борисової Маргариті Миколаївні, та встановити пам'ятну дошку на будівлі виховного комплексу.

Дата створення:

Розглянувши Ваше звернення (електронну петицію) щодо встановлення пам’ятної дошки на фасаді будівлі НВК «Кіровоградський колегіум» Борисовій Маргариті Миколаївні, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», Вашу електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На основі вищезазначеного інформуємо, що питання, викладене у Вашому зверненні, буде винесено на розгляд міської топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького.
Про рішення комісії Вам буде повідомлено додатково.

У відповідь на Ваше звернення (електронну петицію) щодо встановлення пам’ятної дошки на фасаді будівлі НВК «Кіровоградський колегіум» Борисовій Маргариті Миколаївні повідомляємо, що дане питання було розглянуто 22.03.2019 на засіданні міської топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького.
За підсумками обговорення члени комісії підтримали ідею вшанування Борисової М.М., але рекомендували відтермінувати встановлення меморіальної дошки, оскільки відповідно до Положення про вшанування визначних подій і увічнення пам’яті видатних осіб та встановлення пам’ятних знаків у місті (рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 07 травня 2015 року № 226) пам’ятні знаки (в даному випадку меморіальна дошка) встановлюються, як правило, не раніше ніж через п’ять років після завершеної історичної події чи смерті особи, пам’ять якої увічнюється.

Станом на 22 травня петицію підписали 141 особа з 450 необхідних.