+ ще 184 громади!

Передача в постійне користування земельних ділянок ОСББ в м. Кропивницький

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Питання передачі в постійне користування прибудинкових територій ОСББ є наразі актуальним в м. Кропивницький.
На зустрічах з місцевою владою (17.05. 2018 року) керівників ОСББ було запевнено про вирішення цього питання в найближчий час. Не дивлячись на те, що Кабінетом Міністрів України на даний час не встановлено порядок передачі в постійне користування земельних ділянок для ОСББ (з відповіді О. Грабенко на заяву від 25.05.2018р. №2388/52-05-22), місцева влада має право самостійно розробити положення про передачу землі ОСББ (приклад інших обласних центрів України: Луцьк, Запоріжжя...). На сьогоднішній день лише розроблено та до цього часу (з 5.09.2018 року) уточнюється проект Тимчасового положення про порядок передачі у власність ОСББ прибудинкової території.
Окрім того, на усні запити про час закінчення та затвердження положення чіткої відповіді немає.
ОСББ "Преображенська-64" ініціює створення петиції про "Передачу в постійне користування земельних ділянок ОСББ в м. Кропивницький", та сподівається на підтримку городян, а також місцевої влади в найкоротший проміжок часу, щоб ОСББ міста мали можливість самостійно впорядковувати прибудинкову територію та були юридично захищені від приватизації цих ділянок на користь інщих фізичних та юридичних осіб.

Розглянувши електронну петицію від 26.03.2019 щодо передачі в постійне користування земельних ділянок ОСББ в м. Кропивницькому, повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), дана петиція розглянута 27.03.2019 на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.
У результаті розгляду петицію не підтримано.
Комісією враховано, що Міською радою міста Кропивницького прийнято рішення від 19.12.2018 № 2251 «Про затвердження Тимчасового порядку надання ОСББ у постійне користування земельних ділянок у м. Кропивницькому».
Рекомендуємо керівникам ОСББ взяти до уваги та врахування в роботі дане рішення міської ради, яке оприлюднено на офіційному сайті міської ради в розділі  «Публічна інформація», підрозділі «Рішення».
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 453 особи з 450 необхідних.