+ ще 172 громади!

Зберегти футбольний клуб "Зірка" від зникнення!

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

15 лютого 2019 року президентом ФК "Зірка" було прийнято рішення про припинення фінансування команди і зняття її з чемпіонату Першої ліги. Що в подальшому призведе до зникнення найстарішого, нині діючого, футбольного клубу України.
"Зірка" - це наше обличчя на футбольній мапі України, а також невід'ємна частина спортивного та культурного життя міста, продовжувач футбольних традицій , які походять ще з 1911 року!
Зважаючи на це, закликаємо усіх небайдужих громадян підтримати нашу ініціативу, і зберегти футбольний клуб для міста!
Зірка Має Жити!

Розглянувши електронну петицію від 13.03.2019 щодо збереження футбольного клубу «Зірка» від зникнення, повідомляємо наступне.
На виконання статті 23 Закону України «Про звернення громадян» відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін), дана електронна петиція була винесена на розгляд постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики 18.03.2019.
Комісія не підтримала електронну петицію (автор електронної петиції Волошин Д.В.) щодо збереження футбольного клубу «Зірка» від зникнення.
Футбольний клуб «Зірка» зареєстрований як Товариство з обмеженою відповідальністю та являється приватною структурою.
Відповідно до частини 2 статті 14 Конституції України, статті 18 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні та статті 23 Господарського кодексу України Міська рада міста Кропивницького немає повноважень щодо втручання в діяльність приватної структури.
Окрім того, станом на 18.03.2019 офіційних повідомлень щодо припинення діяльності, участі команди в першості України з футболу серед команд Першої ліги до Професійної футбольної ліги України, Федерації футболу України від президента ФК «Зірка» Березкіна М.С. не надходило.

Петицію підписали 454 особи з 450 необхідних.