Реконструкція Дендропарку м. Кропивницький

Єдина зона відпочинку для мешканців та гостей нашого міста, перлина та наша гордість - це Дендропарк м. Кропивницький.
За останні роки Дендропарк нашого міста зазнав позитивних змін, але їх нажаль замало, так як, є багато зон в парку, які взагалі в жахливому стані, не змінювались ще з радянських часів і потребують негайної реконструкції.
Потрібно тільки зійти з центральної алеї, яка до речі до вул. Волкова так і не добудована і можна побачити: незадовільний стан пішохідних доріжок, які були покладені ще за радянських часів і більше ніколи не оновлювались, в деяких місцях парку залишилися стовпи від ліхтарів, які в неробочому та аварійному стані, з вул. Волкова з дитячим візком проблематично заїхати, а після дощу взагалі не заїдеш, так як біля входу накладені поспіхом бетонні плити, недобудований та захаращений басейн, який міг би бути гордістю нашого міста так, як водойм у місті практично не має, місток та перила містка в незадовільному стані, наявно багато сухих дерев, які несуть небезпеку для життя та здоров'я.
Громада нашого міста пропонує терміново вирішити питання з початком реконструкції Дендропарку м. Кропивницький, нашої перлини, що відома на всю Україну, де кожного дня відпочиваємо Ми, наші Діти та Гості нашого міста.
Місцевій владі уже прийшов час зробити щось і для нашої громади. Дякую

Дата створення:

Виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького розглянувши не підтриману електронну петицію щодо реконструкції Дендропарку в місті Кропивницькому повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який зазначено у Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами, внесеними рішенням міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Згідно з додатком 1 до рішення виконавчого комітету Кіровоградської обласної ради депутатів трудящих від 06.06.1972 року № 213 «Про віднесення пам’яток природи республіканського та місцевого значення до категорії відповідно нової кваліфікації та затвердження нововиявлених територій і природних об’єктів» Дендропарк площею 45 га віднесено до пам’яток природи місцевого значення, що по класифікації відносяться до заповідних парків-пам’яток садово-паркового мистецтва.
Відповідно до статтей 12 та 52 Закону України «Про природно-заповідний фонд» управління територіями та об'єктами природно-заповідного фонду здійснюється підприємствами, установами та організаціями, які взяли на себе відповідні охоронні зобов'язання.
Відповідно до законодавства комунальним підприємством «Парк культури і відпочинку» взято під охорону територію природно-заповідного фонду, а саме парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва Дендропарк, площею 44,2 га.
Відповідно до статті 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд» на території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва забороняється будь-яка діяльність, що не пов'язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню.
Також, утримання та реконструкція парків-пам'яток садово-паркового мистецтва місцевого значення проводиться за проектами, що розробляються спеціалізованими науковими та проектнимиустановами і затверджуються органами, у підпорядкуванні яких перебувають ці парки,
за погодженням з обласними державними адміністраціями.
Враховуючи вищевикладене, за інформацією управління Державного архітектурно-будівельного контролю Міської ради міста Кропивницького в Єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відсутні відомості про реєстрацію дозвільних документів на реконструкцію Дендропарку.

Станом на 21 вересня петицію підписали 264 особи з 450 необхідних.