Проїзд через залізницю на вулицю Євгена Маланюка

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Для розвантаження ділянки дороги від провулка Об'їзній до вулиці Полтавська (АЗС "БРСМ"), пропоную створити і обладнати всім необхідним (шлагбауми, світлофор, звукова сигналізація, освітлення і т.д.) ділянку через залізницю з вулиць Толстого - вулиця Желябова на вулицю Євгена Маланюка. В обох напрямках руху.

Дата створення:

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо створення та обладнання всім необхідним (шлагбауми, світлофор, звукова сигналізація, освітлення і т.д.) ділянки через залізничну колію з вулиць Толстого та Желябова на вулицю Євгена Маланюка розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, зі змінами, внесеними рішенням міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
За інформацією виробничого підрозділу Знам'янської дирекції залізничних перевезень Одеської залізниці, залізничні колії станції «Кіровоград» в районі вул. Євгена Маланюка знаходяться в кривій ділянці з обмеженою видимістю поїздів для пішоходів. Для машиністів поїздів видимість колії на даній ділянці також обмежена і у разі необхідності машиніст не зможе миттєво зупинити потяг, який рухається зі швидкістю до 100 км/год.
У зв’язку з тим, що залізнична колія є зоною підвищеної небезпеки, створення та обладнання всім необхідним (шлагбауми, світлофор, звукова сигналізація, освітлення і т.д.) ділянки через залізничну колію з вулиць Толстого та Желябова через залізничну колію на вулицю Євгена Маланюка заборонено нормативними вимогами.
Для безпечного перетину колій пропонується користуватися діючими переходами, які розташовані в цьому районі міста.
На відстані 900 м знаходиться пішохідна доріжка, яка з’єднує пасажирські платформи зупинкового пункту 290 км (в районі ринку «Полтавський»).

Станом на 13 грудня петицію підписали 47 осіб з 450 необхідних.