Відмінити вивчення російської мови в НВК Кіровоградський колегіум

ОСВІТА

Відмінити вивчення російської мови в НВК Кіровоградський колегіум. За одну годину на тиждень мову вивчити неможливо. Віддати цю академічну годину на вивчення дисциплін, яким приділяється більше уваги

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо відміни вивчення російської мови в навчально-виховному комплексі „Кіровоградський колегіум – спеціалізований навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, зі змінами, внесеними рішенням міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм статті 23¹ Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Варіант типового навчального плану (із вибором мови навчання, з вивченням мови національної меншини, з вивченням двох іноземних мов, з вивченням християнської етики чи етики, з вибором профілю навчання тощо) навчальний заклад обирає самостійно в залежності від типу закладу, його спеціалізації, освітніх запитів учнів і їхніх батьків та з урахуванням кадрового та матеріально-технічного забезпечення. Російська мова може вивчатись у двох варіантах: як шкільний предмет і як факультатив. Для кожного варіанта розроблені та схвалені відповідні програми.
Одночасно повідомляємо, що керівнику навчально-виховного комплексу „Кіровоградський колегіум – спеціалізований навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області вказано на посилення роз’яснювальної роботи з батьками при виборі другої іноземної мови.

Станом на 15 вересня петицію підписали 82 особи з 450 необхідних.