Зміна маршрутів, щоб охопити дачні кооперативи на яких постійно проживають люди.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На даний час дачно-садові товатиства «Колос», «Тімірязєва», «Комунальник» майже не мають можливості дістатись до міста, поруч проходить єдиний автобус лише чотири рази на день, при цьому вартість проїзду в ньому 12-14 грн. Там постійно проживають багато людей, які кожного дня повинні їздити до міста на роботу, в садочок, до школи і часто автобус переповнений, і це при тому, що багато людей користуються власним транспортом, бо вартість проїзду занадто висока для такої відстані.
Прошу розглянути зміну одного чи декількох міських автобусів, щоб охопити ці території і їх мешканці могли в зручний час дістатись до міста.
Варіанти зміни маршрутів:
1) автобус 116, замість кінцевої зупинки на Молодіжному продовжити маршрут до кільцевої дороги і далі по ній до Олександрійського шосе і по ньому до аеропорту і далі по існуючому маршруту.
2) маршрутка 6, замість кінцевої зупинки на молодіжному продовжити маршрут до кільцевої дороги і далі по ній до Олександрійського шосе і по ньому до аеропорту і далі по існуючому маршруту.
3) прогородний автобус 283, замість кінцевої зупинки в Созоновці, зробити рух кільцевим по набережній вулиці в Созоновці до кільцевої дороги до Олександрійського шосе і далі по існуючому маршруту.
Такі зміни не вплинуть суттєво на існуючи маршрути, та дозволять охопити більше пасажирів та поліпшити рух транспорту в цих районах.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо поліпшення транспортного обслуговування мешканців садово-городніх товариств (далі - СГТ) «Колос»,
«ім. Тімірязева», «Комунальник», повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затверджений рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Регулярні спеціальні перевезення до СГТ організовуються управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького відповідно до статті 35 Закону України «Про автомобільний транспорт». Автобусні маршрути до СГТ «Колос», «ім.. Тітірязєва» та «Комунальник» включено до переліку автобусних маршрутів спеціальних регулярних рейсів до СГТ для перевезення пасажирів пільгових категорій, який затверджено рішенням Виконавчого комітету Міської ради міста Кропивницького від 28 березня 2019 року № 163. Також зазначаємо, що голови СГТ, які діють від імені всіх членів, можуть організовувати перевезення за власний рахунок. Для їх організації вони мають право звернутись до будь-якого підприємства, яке має ліцензію на здійснення пасажирських перевезень, та на відповідних умовах укласти з ним договір.
Одночасно повідомляємо, що СГТ «Колос», «ім. Тімірязєва» та «Комунальник» знаходиться на території Кропивницького району Кіровоградської області, тому для забезпечення організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом рекомендуємо мешканцям вищезазначеного СГТ звернутись до відповідного організатора пасажирських перевезень - Кропивницької районної державної адміністрації, що передбачено статтею 7 Закону України «Про автомобільний транспорт».

Станом на 15 вересня петицію підписали 71 особа з 450 необхідних.