Створення муніципального майданчика для сортування відходів

ЕКОЛОГІЯ

На шляху до життя за європейськими стандартами необхідно розв'язувати проблему низького рівня сортування та переробки відходів у Кропивницькому та Україні загалом. У багатьох країнах із розвиненою економікою на кожному майданчику для збору відходів є контейнери для збору вторинної сировини. (там відсоток відходів, що йдуть на переробку понад 50%, а в Україні поки що не більше 5%).

Чимало кропивничан давно сортують відходи, але мають проблему зі збутом.
У Кропивницькому працює дуже мало пунктів із прийому вторинної сировини, і приймають вони не всі види відходів.

Згідно «Національної стратегії поводження з відходами в Україні до 2030 року» органи місцевого самоврядування в населених пунктах з чисельністю більш ніж 50 тисяч осіб мають створити спеціалізовані комунальні пункти з сортування відходів.

Прошу міську владу запланувати у міському бюджеті на 2020 рік виділення коштів на створення муніципального майданчика у межах міста для сортування відходів, на території якого будуть розміщені окремі контейнери для кожного виду відходів:
• Папір (картон, офісний папір, газетно-журнальна продукція, зошити, альбоми)
• Скло (пляшки з під напоїв, ліків, косметики, тощо)
• Метал (алюмінієві, жерстяні консервні банки, фольга та інші види металевих відходів)
• Пластик (пляшки від напоїв та молочної продукції) + окремий контейнер для кришечок
• Поліпропілен (обгортки від чипсів, морозива, печива)
• Tetra Pak (обгортки від соків та молочної продукції)
• Полістирол (упаковки від деяких молочних продуктів (сметани, йогуртів)
• Небезпечні відходи (енергозберігаючі лампи, батарейки та акумулятори, непрацюючі термометри)
• Електричні прилади, що вийшли з ладу.
та інші

Окрім створення майданчика, прошу закласти в міський бюджет на 2020 рік кошти на обслуговування майданчика (вивезення вмісту контейнерів на переробку, утилізацію небезпечних відходів та утримання майданчика в належному стані).

На електронну петицію від 25.09.2019 щодо створення муніципального майданчика для сортування відходів повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін) дану петицію було винесено 02.10.2019 на розгляд постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності. Але в зв’язку з відсутністю на засіданні комісії автора петиції (запрошення було направлено на електронну адресу автора 27.09.2019 о 15 год 13 хв), члени комісії прийняли рішення перенести розгляд зазначеної петиції на наступне засідання та повторно запросити автора петиції О.Нікітіну для надання більш детальної інформації щодо тексту електронної петиції.
Для отримання більш виваженого рішення петиція направлена на опрацювання до Головного управління житлово-комунального господарства та управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Міської ради міста Кропивницького.
Про дату, час та місце проведення чергового засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності буде повідомлено додатково на E-mail: hollyolly@rambler.ru.
Про можливість щодо присутності на засіданні комісії можна повідомити за телефонами: 24 15 37, 24 07 11, 24 03 14, (066) 921 39 23.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 454 особи з 450 необхідних.