+ ще 181 громадa!

Українська мова понад усе !!! Поділ на підгрупи!!!

ОСВІТА

Звертаємось з проханням зберегти поділ класів на підгрупи при вивченні нашими дітьми державної мови в загальноосвітніх навчальних закладах міста. Згідно Наказу МОН України від 20.02.2002 № 128 "Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах" , поділ на групи при вивчені державної мови України є обов’язковим за умови наявності більше 27 учнів у класі. Просимо сприяти поділу, незалежно від середньої наповнюваності учнів навчального закладу та для забезпечення належних умов для вивчення української мови як державної з урахуванням того, що ЗНО з української мови складає 100% учнів. Навчальний предмет «Українська мова» посідає особливе місце серед шкільних предметів, бо є не лише об’єктом вивчення ,а й засобом навчання ,а отже, і потребує особливої уваги щодо опанування учнями знань про мову, формування мовних, мовленнєвих умінь і навичок. Володіння українською мовою, уміння спілкуватися, досягати успіхів у процесі комунікації є тими характеристиками ,які здебільшого визначають досягнення людини практично в усіх галузях життя. Не можна повноцінно формувати мовну компетентність у класах, де не буде поділу на групи. Такий підхід негативно позначиться і на формуванні загальної мовної компетентності дитини.

На електронну петицію від 02.09.2019 щодо поділу класів на підгрупи при вивченні української мови повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін) петицію 09.09.2019 було розглянуто постійною комісією Міської ради міста Кропивницького з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики.
У результаті розгляду петицію було підтримано та надано доручення управлінню освіти Міської ради міста Кропивницького опрацювати питання стосовно поділу класів на підгрупи при вивченні української мови в закладах загальної середньої освіти міста.
Підняте питання буде перебувати в компетенції управління освіти Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 501 особа з 450 необхідних.