+ ще 184 громади!

Нашi дiти

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Безкоштовний проi'зд в громадському транспортi в перiод начального року школярам до 14 рокiв

На електронну петицію від 20.09.2019 щодо безкоштовного проїзду в громадському транспортi в перiод навчального року школярів до 14 рокiв повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін) петицію направлено на розгляд постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, засідання якої планується 08.10.2019 о 9.00 в приміщенні Міської ради міста Кропивницького (кімн. 222-а).
Про можливість щодо присутності автора петиції на засіданні постійної комісії міської ради можна повідомити за телефонами: 24 15 37, 24 07 11, (066) 921 39 23.
Одночасно петиція направлена на опрацювання до управління розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького.
Про результати розгляду петиції буде оголошено на офіційному веб-сайті міської ради.

В доповнення до раніше наданої відповіді від 01.10.2019 № Ко-11278/40-п на електронну петицію від 20.09.2019 щодо безкоштовного проїзду в громадському транспортi в перiод навчального року школярів до 14 рокiв повідомляємо наступне.
08.10.2019 петицію було розглянуто на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів.
Під час розгляду електронної петиції управлінням розвитку транспорту та зв’язку та управлінням освіти Міської ради міста Кропивницького була надана наступна інформація: загальна кількість школярів у місті Кропивницькому, які у 2020 році впродовж навчального року можуть користуватися громадським транспортом та яким ще не виповниться 14 років, становить 20 949 осіб.
Навчальний період у 2020 році становить 10 місяців, або 304 дні. Середня вартість проїзду одного школяра на день складає 8,00 грн. Потреба
у компенсаційних коштах, необхідних для відшкодування безкоштовного проїзду вищевказаної вікової групи школярів становить:
К = 20 949 х 304 х 8 = 50 947 968 грн.
Програмою розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку
у м. Кропивницькому на 2018-2020 роки, затвердженою рішенням Міської ради міста Кропивницького від 11 січня 2019 року № 2295 (зі змінами), на 2019 рік на перевезення 28 пільгових категорій громадян (76 тис. осіб) передбачено 83 333,2 тис.грн компенсаційних виплат за рахунок коштів міського бюджету, при потребі 138 470,0 тис.грн.
Враховуючи наявний стан забезпечення фінансування компенсаційних виплат з міського бюджету, члени комісії не підтримали електронну петицію, як таку, що не може бути реалізована через відсутність належного фінансування.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

Петицію підписали 454 особи з 450 необхідних.