Переведення з дачного будинка в жилий.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Деякi громодяни купують дачнi будинки i довго чекають на переведення з дачного будинка в жилий для того щоб мати прописку. Бiльщiсть з них зовсiм не мають прописки, i по пiв року чекають на переведення з дачного будинка в жилий. Так я мiська рада дуже довго приймаэ рiшення. З них э громодяни якi мають статус малозабезпечення и одинокi мами, i не можуть оформити цей статус так як не мають прописки, i живуть в дачному будинку. I в звязку з цим не можуть отримувати законi кошти на малолiтнiх дiтей.

Дата створення:

Управлінням містобудування та архітектури Міської ради міста Кропивницького звернення (електронну петицію) щодо тривалого терміну прийняття рішень Міською радою міста Кропивницького про переведення садових і дачних будинків у жилі будинки розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Розгляд заяв членів садових товариств на території міста Кропивницького та підготовка проєктів рішень Міської ради міста Кропивницького проводиться відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації в них місця проживання», статті 81 Житлового кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 року № 321 «Про затвердження порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки».
Для підготовки проєкту рішення про переведення садового (дачного) будинку у садовому товаристві у місті Кропивницькому у жилий будинок заявнику необхідно особисто звернутись до Центру надання адміністративних послуг міста Кропивницького. За результатами розгляду заяви формується список заявників щодо переведення садових (дачних) будинків у садових товариствах в місті Кропивницькому та згідно з Регламентом Міської ради міста Кропивницького готується відповідний проєкт рішення.
Також повідомляємо, що відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» проєкти рішень органів місцевого самоврядування оприлюднюються не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Станом на 20 лютого петицію підписали 31 особа з 450 необхідних.