Вирішення питання, щодо бродячих собак

Останнім часом в місті утворилися великі зграї собак, які становлять велику небезпеку для громадян міста. Особливо небезпечними є ті зграї, що перебувають біля шкіл та дитячих садочків. Дитина, на відміну від дорослого не здатна себе захистити. Кожного дня діти наражають себе на небезпеку бути вкушеними або зараженими. Велике прохання вирішити цю проблему в рамках діючого законодавства і у гуманний спосіб.

Дата створення:

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі – Головне управління) звернення (електронну петицію) щодо відлову безпритульних собак розглянуто.
З даного питання повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що зазначена електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького, затвердженому рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території м. Кіровограда на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Кіровоградської міської ради від 10.06.2016 року № 315, та Положення про вилов безпритульних тварин в м. Кропивницькому, затвердженого рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 09.08.2016 року № 438, КП «УНІВЕРСАЛ 2005» створено бригаду по вилову безпритульних тварин.
На підставі звернень мешканців, депутатів міста Головним управлінням надаються доручення КП «УНІВЕРСАЛ 2005» на проведення робіт з відлову та стерилізації безпритульних собак. Одночасно повідомляємо, що кожна особа самостійно може звернутися до вказаного комунального підприємства для вжиття відповідних заходів за адресою: вул. Соборна, 5-а або за телефоном: (0522) 33 13 83, з 08.00 до 16.00.
Також роз'яснюємо, що у разі відсутності фізичних чи юридичних осіб, які виявлять бажання взяти на утримання тварин після їх стерилізації, вони повертаються до ареалу їх попереднього перебування.

Станом на 27 травня петицію підписали 196 осіб з 450 необхідних.