Створити прямі маршрути міського транспорту з вул. Полтавської до залізничного вокзалу і заводу "Гідросила"

Останнім часом в нашому місті в сфері надання населенню послуг міського транспорту відбулися позитивні зрушення. Наприклад, приємною несподіванкою для працівників заводу «Гідросила» був запуск автономного тролейбусу маршруту №7 невдовзі за відкриттям арки. Це скоротило час, що витрачався на шлях до роботи. Та багато працівників цього великого підприємства проживає в районі вул. Васнєцова у буд.№6. Це кооператив «Агрегатчик», що в свій час був побудований за підтримки заводської адміністрації. І, якщо подивитися на діючі в місті маршрути громадського транспорту, з району вулиць Полтавської та Васнєцова, без пересадок в центрі міста до заводу «Гідросила», неможливо доїхати. Також велика незручність для тих, хто зібрався в подорож по залізниці, особливо, якщо подорожуєш з валізами – прямого маршруту до залізничного вокзалу з цього району немає. Хоча раніше тролейбус №1 доїжджав до вокзалу, але зараз він не піднімається туди.
З метою покращення надання населенню послуг міського транспорту просимо встановити прямі маршрути для сполучення району вулиць Полтавської та Васнєцова з заводом «Гідросила» та залізничним вокзалом.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо створення прямого маршруту міського транспорту з вул. Полтавської до залізничного вокзалу і заводу «Гідросила», повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Для транспортного обслуговування мешканців вул. Васнєцова в тролейбусній мережі передбачено маршрут № 6 «Лісопаркова - Залізничний вокзал». Організатором пасажирських перевезень управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького укладено договір з КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» про організацію надання транспортних послуг з перевезення міським електричним транспортом.
Умовами даного договору визначено обсяги транспортної роботи на тролейбусних маршрутах № 1, 4, 5, 7, 9 та № 10 відповідно до замовлення, а саме виконання певного об’єму тис. вагоно (тролейбусо) - кілометрів пасажироперевезень на 2020 рік.
Враховуючи вищевикладене, здійснити перерозподіл рухомого складу між міськими тролейбусними маршрутами на даний час неможливо.
Одночасно повідомляємо, що при збільшенні вищезазначеним підприємством-перевізником рухомого складу електротранспорту, Ваша пропозиція буде опрацьована.

Станом на 7 квітня петицію підписали 141 особа з 450 необхідних.