Фінансування з міського бюджету притулку ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин "БІМ"

ІНШІ

Відношення людей до тварин - показник розвитку держави та міста!
В нашому місті відсутній міський притулок для тварин, на його будівництво потрібно багато коштів. Але є громадські організації, що успішно займаються безпритульними тваринами в місті Кропивницький.
Одна з таких організацій – Ветеринарно-реабілітаційний центр громадської організації захисту тварин "БІМ" у Кропивницькому (Кіровоградська область), в якому на постійній основі лікуються собаки та кішки, які постраждали від жорсткого поводження з боку людей.
Центр постійно потребує коштів на харчування для тварин, на медичні препарати, на облаштування територій та місць, де живуть собаки і коти.
Три роки тому громадська організація захисту тварин "БІМ" отримала будівлю за адресою: Бобринецький шлях, 109 в оренду від Міської ради міста Кропивницького для проведення громадської діяльності. За цей час, силами та коштами волонтерів та небайдужих громадян міста на виділеній території створено притулок для тварин.
На теперішній час в притулку громадської організації ВРЦ захисту тварин "БІМ" утримується близько 280 тварин. Всі ці три роки тварини утримувалися за рахунок благодійних внесків, які мали не регулярний характер. Жодної фінансової підтримки з бюджету міста на утримання собак та котів організація не отримувала.
У зв'язку з тим, що кількість тварин постійно збільшується, утримувати та годувати собак та котів, без фінансової підтримки міста, вже неможливо, коштів катастрофічно не вистачає.
За час існування громадської організації ВРЦ захисту тварин "БІМ" сотні тварин було забрано з вулиць міста, сотні тварин знайшли домівки, організація приймає участь у програмі стерилізації безпритульних тварин, робить все для зменшення кількості безпритульних тварин та пропагандує гуманне ставлення для тварин.
Цією петицією хочемо привернути увагу влади міста Кропивницький до проблем громадської організації ВРЦ захисту тварин "БІМ", що вже не може продовжувати існувати без фінансової підтримки міста.
Просимо виділити кошти з міського бюджету на щомісячне утримання тварин у притулку, що включає в себе годування, вакцінацію, обслуговування тварин.
Фінансова підтримка притулку громадської організації ВРЦ захисту тварин "БІМ" дасть змогу утримувати тварин у притулку і на далі, шукати їм домівки, а не відпустити 280 тварин на вулицю, а також дасть змогу забирати з вулиць міста інших тварин.
РЕКВІЗИТИ:
Кіровоградська міська громадська організація захисту тварин "БІМ", ЄДРПОУ/ДРФО 36298531
Розрахунковий рахунок 26006052919946
ПАТ КБ ПРИВАТБАНК
Код ЄДРПОУ 14360570
Код банку 323583
Отримувач Кіровоградська міська громадська організація захисту тварин БІМ
Призначення платежу: благодійна допомога тваринам
Карта організації у ПриватБанку: 5168 7427 3009 6942
на ім'я Дорош Катерини Геннадіївни
PayPal - Heleret71@gmail.com
Телефонуйте: 0506860092 - Катерина, 0667667135 - Євгенія
Електронна скринька: bimkrua@gmail.com

На електронну петицію від 21.01.2020 щодо фінансування з міського бюджету притулку ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин «БІМ» повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету» (з урахуванням змін) петицію направлено на розгляд постійних комісій Міської ради міста Кропивницького з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності та з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку.
Про дату, час та місце проведення чергових засідань постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності та з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку буде повідомлено додатково на е-mail: 123katerinarylova@gmail.com.
Про можливість щодо присутності автора петиції на засіданнях постійних комісій можна повідомити за телефоном 32 15 74 (відділ по роботі зі зверненнями громадян).
Одночасно петиція направлена на опрацювання до Головного управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького.
Про результати розгляду петиції буде оприлюднено на офіційному веб-сайті міської ради.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

В доповнення до раніше наданої відповіді від 03.02.2020 № Ко-633/15-п на електронну петицію від 21.01.2020 щодо фінансування з міського бюджету притулку ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин «БІМ» повідомляємо наступне.
12.02.2020 петицію було розглянуто на засіданні постійної комісії Міської ради міста Кропивницького з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності, 13.02.2020 - на засіданні постійної комісії міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку.
У результаті розгляду петицію підтримано та надано доручення Головному управлінню житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького опрацювати механізми, шляхи реалізації щодо фінансування з міського бюджету притулку ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин «БІМ» та надати пропозиції по суті.
Підняте питання буде перебувати в компетенції Головного управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького.
Дякуємо Вам за активну громадську позицію та небайдужість.

В доповнення до раніше наданих відповідей на електронну петицію від 21.01.2020 року щодо фінасування з міського бюджету притулку ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин «БІМ» (далі – Петиція) повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 17.01.2017 р. № 763 (зі змінами та доповненнями) передбачено фінансову підтримку комунальним підприємствам, які безпосередньо підпорядковані Головному управлінню житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі – Головне управління) та надають житлово-комунальні послуги населенню.
Враховуючи вищезазначене, та відповідно до функціональних обов’язків, затверджених Положенням про Головне управління (рішення Міської ради міста Кропивницького від 21.12.2017 р. № 1384), питання щодо фінансування з міського бюджету громадських організацій не входить.
Необхідно зазначити, що Порядок проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 року № 1049 (далі - Порядок), установлює процедуру організації та проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів (далі - бюджетні кошти), та проведення моніторингу стану виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів), визнаних переможцями конкурсу.
Дія цього Порядку поширюється на передбачені законом та рішеннями органів місцевого самоврядування випадки надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства за рахунок бюджетних коштів.
Відповідно до вимог вищезазначеного Порядку, прийняте рішення Міської ради міста Кропивницького від 14.02.2020 року № 3125 «Про затвердження Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в місті Кропивницькому на 2020-2022 роки «Діалог» (далі - Програма).
Програма передбачає проведення протягом 2020-2022 років заходів, спрямованих на залучення інститутутів громадянського суспільства (далі - ІГС) та громадськості до процесів формування і реалізації державної, регіональної, місцевої політики, зокрема шляхом створення на місцевому рівні сприятливого середовища для діяльності ІГС.
Виконання Програми здійснюється шляхом планування, фінансування та реалізації ряду організаційних, навчальних, інформаційних, масових заходів, конкурсу проєктів, консультацій з громадськістю, моніторингу громадської думки.
Фінансування заходів Програми протягом трьох років здійснюється за рахунок коштів міського бюджету на загальну суму 892 650,00 грн. Строк реалізації виконання Програми — 2020-2022 роки.
Необхідно зазначити, що відповідальним виконавцем даної програми є відділ з питань внутрішньої політики Міської ради міста Кропивницького.
Відповідно до Програми, громадські організації мають можливість подавати конкурсні проєкти, в тому числі і фінансування з міського бюджету притулку ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин «БІМ».

Петицію підписали 483 особи з 450 необхідних.