Відновлення та благоустрій міських пляжів

1. Відновити та облаштувати пляжі міста Кіровограда (міський пляж – на річці Інгул в районі Новомиколаївки, на річці Сугоклея у парку Перемоги (Горсад)).
2. За допомогою рятувально-водолазної служби міста, обстежити, та за необхідності очистити річкове дно міських пляжів.
3. Територію пляжів встелити достатньою товщиною річкового піску, забезпечити своєчасное його очищення, згідно затвердженого плану благоустрою пляжів.
4. На напрямках до міських пляжів, відремонтувати дорожне покриття, грунтові дороги встелити щебнем та відсівом. Для зручності відпочиваючих, подовжити маршрути міського транспорту, кінцеві зупинки які розташивані поблизу міських пляжів.
5. З метою організації безпеки життя людей, та за для попередження нещасних випадків на міських пляжах, поновити роботу рятувальніих станцій.
6. На період літнього сезону забезпечити міськи пляжі торговими кіосками, палатками для продажу продуктів харчування, напоїв, що відповідають санітарним вимогам. На території пляжу встановити лавочки, зонти, урни для сміття.
7. Залучити до роботи тимчасово непрацюючих фахівців відповідних категорій та кваліфікацій, які знаходяться на обліку міської служби зайнятості. Необхідну кількість персоналу забезпечити за допомогою міської служби зайнятості.
8. На сайті міста та у міських засобах масової інформації розмістити низку заходів із благоустрою та приведення до належного санітарного стану територій пляжів нашого міста, з зазначенням осіб які відповідають за виконання робіт.
9. Наші діти й всі мешканці нашого міста давно чекають належних умов для хорошого відпочинку у літній період та будуть щиро вдячні за турботу.

Дата створення:

Платонов О.М.

77777alek77777@gmail.com
Про розгляд
звернення
Шановна Світлано Володимирівно!

Розглянувши звернення (електронну петицію) щодо відновлення та облаштування пляжів м. Кропивницького (на річці Інгул в районі Новомиколаївки, на річці Сугоклея у парку Перемоги), зокрема проведення водолазного обстеження річкового дна, ремонту під’їзних шляхів, забезпечення торговими кіосками, продовження маршрутів транспортного сполучення, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
На сьогоднішній день на території міста відсутні офіційні місця масового відпочинку на водних об’єктах (пляжі).
Стан річкових вод за санітарно-епідеміологічними показниками не відповідає встановленим нормам, які дозволяють безпечне перебування людей у воді. Тому виконавчі органи Кіровоградської міської ради не в змозі вирішувати питання відведення та узаконення земельних ділянок прибережних захисних смуг для створення обладнаних місць масового відпочинку людей на воді (пляжів).
Після вирішення питання щодо відведення та узаконення земельних ділянок прибережних захисних смуг для створення обладнаних місць масового відпочинку людей на воді буде розглянуто можливість проведення водолазного обстеження річкового дна на території пляжів, налагодження роботи рятувальних постів та забезпечення низки заходів, пов’язаних з благоустроєм та упорядкуванням пляжів.
Продовження маршрутів згідно з чинним законодавством буде носити постійний характер і спричинятиме збитки перевізнику у осінньо-зимовий період, коли транспортні кореспонденції населення до міських пляжів практично відсутні, що в результаті може призвести взагалі до закриття даних маршрутів або відмови перевізників їх обслуговувати та створить соціальну напругу серед пасажирів, які користуються ними.
Рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 08.11.2012 року № 942 (зі змінами) затверджено маршрутну мережу міста, яка була розроблена на підставі проведених розрахунків Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом, що не передбачає організацію міських маршрутів до вищезазначених місць відпочинку.

2

Одночасно повідомляємо, що, з метою попередження випадків загибелі людей на водних об'єктах міста, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кіровоградської міської ради спільно з УДСНС України в Кіровоградській області та представниками Держпродспоживслужби у місті Кіровограді здійснюється перевірка стану водойм міста та несанкціонованих місць відпочинку громадян біля води. Під час перевірки з людьми проводиться роз’яснювальна робота щодо недоцільності відпочинку біля води в непристосованих для цього місцях, оскільки на них відсутні медичні та рятувальні пости, а вода не відповідає вимогам санітарних норм, про дотримання правил поведінки під час відпочинку на воді, надання допомоги тим, хто потопає, та першої медичної допомоги потерпілим, а також загальних заходів безпеки.
Разом з цим, з метою створення безпечних умов відпочинку людей на водних об'єктах міста, на підставі рішень Кіровоградської міської ради від 06.11.2008 року № 1386 та від 22.07.2010 року № 3651 надано в оренду
земельну ділянку за адресою м. Кіровоград, прибережна частина річки Сугоклея та парку Перемоги площею 4932,77 кв. м під розміщення човнової станції, рятувального посту та облаштування місць відпочинку жителів міста, та земельну ділянку в районі човново-рятувальної станції на території Лелеківського водосховища площею 62 986,00 кв. м під розміщення зони відпочинку, культурно-розважального та торгівельно-побутового комплексів, відповідно.
Орендарям земельних ділянок було направлено листи щодо забезпечення організації та проведення вичерпних заходів, спрямованих на попередження виникнення аварійних подій та інцидентів на воді під час надання послуг з організації розваг на воді, забезпечення обстеження дна акваторії, відведеної для купання людей, і очищення дна від сторонніх предметів аварійно-рятувальною службою області, забезпечення обов’язкового погодження паспортів на відкриття місць масового відпочинку людей на воді.
На прибережній частині річки Сугоклея та на території Лелеківського водосховища розташовані стаціонарні об’єкти ресторанного господарства з літніми майданчиками: кафе «Тихая гавань» та кафе «Казанок» відповідно.

З повагою

Секретар міської ради С. Бойко

Павлова 24 85 93

Платонов О.М.

77777alek77777@gmail.com
Про розгляд
звернення

Шановний Олександре Миколайовичу!

В доповнення до раніше наданої відповіді на звернення (електронну петицію) щодо відновлення та облаштування пляжів м. Кропивницького (на річці Інгул в районі Новомиколаївки, на річці Сугоклея у парку-пам'ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги»), зокрема проведення водолазного обстеження річкового дна, ремонту під’їзних шляхів, забезпечення торговельними кіосками, продовження маршрутів транспортного сполучення, повідомляємо наступне.
Відповідно до Програми будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи міста на 2016 рік, затвердженої рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 року № 140, проведено капітальний ремонт дороги від вул. Садової до вул. Прирічної, що є під’їзними шляхами до річки Сугоклея.

З повагою

Секретар міської ради А. Табалов

Павлова 24 85 93

Станом на 21 вересня петицію підписали 221 особа з 450 необхідних.