Розробити та впровадити концепцію розвитку велоінфраструктури

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Кіровоград - місто у якому відсутня велоінфраструктура. Хоча, щодня користуються цим транспортом тисячі мешканців.

Найпріоритетнішим у місті має бути пішохід, далі – велосипед, громадський транспорт, приватний автомобіль і насамкінець - припаркований транспорт. Тротуари в обласному центрі є, а от велодоріжки відсутні.

Тому, просимо розробити концепцію розвитку велосипедної інфраструктури і втілити її у життя найближчим часом. Основа нової системи - два типи веломаршрутів: транзитні (з дому на роботу) і рекреаційні (у зелених зонах).

Транзитні веломаршрути сполучать житлові масиви з центром. Пропонуємо виділити ділянки під велодоріжки на вулицях: В. Пермська, Соборній, Глінки, Академіка Тамма, Євгена Тельнова, Волкова, Героїв України, Університетському проспекті, Бобринецькому шляху, Генерала Родімцева, Преображенській, Гоголя, Пашутінська, Тарковського, Декабристів, Чорновола, Шевченка, Короленка, Полтавській, Студентському бульварі, проспекті Винниченка.

Для пришвидчення процесу розроблення веломережі міста просимо створити комісію при міській раді.

Відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян» розглянуто електронну петицію щодо розвитку велоінфрастуктури у місті Кіровограді. Дану петицію було внесено на розгляд постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань житлово-комунального господарства енергозбереження та комунальної власності 23.05.2016.
У результаті розгляду постійною комісією було запропоновано залучити до розробки даного проекту спеціалістів Головного управління житлово-комунального господарства, управління капітального будівництва, управління містобудування та архітектури, відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради. Даний проект потребує ґрунтовного опрацювання, після чого Вас буде додатково повідомлено.
Дякуємо Вам за виявлену небайдужість та активність щодо піднятого питання велоінфрастуктури у м. Кіровограді.

В доповнення до раніше наданої відповіді на електронну петицію щодо розвитку велоінфрастуктури у місті Кіровограді повідомляємо наступне.
У зв'язку з тим, що за результатами розгляду постійною комісією Кіровоградської міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності було запропоновано залучити до розроблення даного проекту спеціалістів Головного управління житлово-комунального господарства (далі - Головне управління), управління капітального будівництва, управління містобудування та архітектури, відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, Головним управлінням формуєтьсь робоча група. Просимо надати двох осіб для включення до робочої групи з питання розроблення та впровадити концепції розвитку велоінфраструктури в м. Кіровограді.
Контактна особа - начальник відділу будівництва та благоустрою Головного управління житлово-комунального господарства Бабоша Володимир Федорович тел. 24 85 93

В доповнення до раніше наданої відповіді на електронну петицію щодо розвитку велоінфраструктури у місті Кропивницькому повідомляємо наступне.
Виконавчими органами Кіровоградської міської ради: Головним управлінням житлово-комунального господарства, управлінням капітального будівництва, управлінням містобудування та архітектури, відділом фізичної культури та спорту опрацьовано питання створення велоінфраструктури в м. Кропивницькому.
Облаштування велосипедних доріжок планується провести при проведенні реконструкції двох об’єктів: «Реконструкція набережної річки Інгул, від вул. Київської до вул. Михайлівської», «Реконструкція парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги».
На даний час управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради розробляються ескізні пропозиції щодо реконструкції набережної річки Інгул із врахуванням створення велодоріжок, після чого буде замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшої реалізації цих проектів.

Управлінням містобудування та архітектури Кіровоградської міської ради на даний час проводиться робота з розроблення ескізних пропозицій щодо реконструкції набережної річки Інгул із врахуванням створення велодоріжок, після чого буде замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшої реалізації цих проектів.

Виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького: Головним управлінням житлово-комунального господарства, управлінням капітального будівництва, управлінням містобудування та архітектури, відділом фізичної культури та спорту опрацьовано питання створення велоінфраструктури в місті Кропивницькому.
Згідно з рішенням Міської ради міста Кропивницького від 15.02.18 № 1412 «Про внесення змін до рішення Кіровоградської міської ради від 23.02.16 № 85 «Про затвердження Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2016 - 2018 роки» управлінням капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького у 2018 році розпочато виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкт «Реконструкція набережної р. Інгул від вул. Михайлівської до вул. Київської». Роботи з проектування даного об’єкта здійснюються спеціалізованою проектною установою, які наразі тривають. У рамках даного проекту буде проведено відновлення огородження на набережній річки Інгул по всій довжині, відновлення мереж зовнішнього освітлення, улаштування сучасного тротуарного покриття, зон відпочинку з лавочками, квітниками та газонами, а також облаштуванням велосипедних доріжок.
Згідно з Програмою розвитку та збереження зелених насаджень у місті Кропивницькому на 2018-2021 роки, затвердженою рішенням Міської ради міста Кропивницького від 12.07.19 № 1765, зі змінами та доповненнями, передбачено проведення у 2019 році робіт по об’єкту «Реконструкція парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги», у тому числі з улаштуванням прогулянкових велодоріжок та велопарковок за умови належного фінансування.