Облаштувати (розчистити) недіючі кладовища мікрорайонів Масляниківка, Арнаутово та Никанорівка .

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Для покращення життєдіяльності мікрорайонів нашого міста одним з питань яке необхідно вирішити це - розчистити недіючі кладовища мікрорайонів Масляниківка по вул. Баумана, Арнаутово по провулку Новоукраїнський, та Никанорівка по вул. Луганська.
Біля кладовищ страшно ходити вночі, на неосвітлених ділянках дороги неодноразово нападали на людей, грабували та навіть була спроба зґвалтування.
Просимо кожного року розчищати від чагарників недіючі кладовища наших мікрорайонів, або ліквідувати кладовища строк після кладовищного періоду яких закінчився, та створити на них зони зелених насаджень для відпочинку жителів.

На електронну петицію щодо облаштування (розчищення) недіючих кладовищ мікрорайонів Масляниківка, Арнаутове та Никанорівка повідомляємо наступне.
На виконання статті 231 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 № 142 «Про електронну петицію, адресовану Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету», дану петицію направлено на розгляд постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності, засідання якої відбудеться 05.09.2016 о 15.00 в приміщенні Кіровоградської міської ради (кімната 222-а).
За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради, на території м. Кропивницького існує вісім закритих кладовищ, у тому числі три вищезазначених. З метою забезпечення належного утримання та відповідного санітарного стану усіх закритих кладовищ, фахівцями КП «Ритуальна служба – спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» підготовлено розрахунок утримання кладовищ на 2017 рік. Вартість робіт становить 604,353 тис.грн.

В доповнення до раніше наданої відповіді на електронну петицію щодо облаштування (розчищення) недіючих кладовищ мікрорайонів Масляниківка, Арнаутове, Никанорівка повідомляємо наступне.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 року № 763, на 2017 рік передбачено заходи з тримання та поточного ремонту об’єктів благоустрою кладовищ (у тому числі 8 закритих кладовищ) та меморіального комплексу на Фортечних валах у сумі 2,000 млн. грн. До 8 закритих кладовищ безпосередньо входять недіючі кладовища мікрорайонів Масляниківка (по вул. Євгена Сверстюка), Арнаутове (по пров. Новоукраїнському), Никанорівка (по вул. Луганській, біля будинку № 27-а). Роботи з утримання вищезазначених кладовищ будуть проводитися протягом 2017 року в межах виділених коштів.

Відповідно до Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 року № 763, зі змінами та доповненнями КП «Ритуальна служба – спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» (далі – КП «Ритуальна служба»), як одержувач бюджетних коштів, щороку здійснюються заходи з тримання та поточного ремонту об’єктів благоустрою кладовищ (у тому числі 8 закритих кладовищ) та меморіального комплексу на Фортечних валах.
До 8 закритих кладовищ безпосередньо входять недіючі кладовища мікрорайонів Масляниківка (по вул. Євгена Сверстюка), Арнаутове (по пров. Новоукраїнському), Никанорівка (по вул. Луганській, біля будинку № 27-а). Щороку КП «Ритуальна служба» на даних об’єктах виконує покіс трави, бур′янів та карантинних рослин, здійснює видалення сіменної порослі дерев, прибирання та вивезення сміття.
Програмою утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 року № 763, зі змінами та доповненнями, на 2019 рік передбачено заходи з тримання та поточного ремонту об’єктів благоустрою кладовищ (у тому числі 8 закритих кладовищ) та меморіального комплексу на Фортечних валах у сумі 3,300 млн. грн.

Петицію підписали 453 особи з 450 необхідних.