Встановлення реверсного світлофору

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Вважаю за необхідне, встановити під сумнозвісну "арку", що по вул. Миколи Левицького (Колгоспній) реверсного світлофора, а той, що нижче по вулиці Ельворті сполучає корпуси Червоної зірки - зовсім прибрати, на даний час він втратив свою функціональну актуальність.

Дата створення:

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі - Головне управління) не підтриману електронну петицію щодо встановлення реверсного світлофору по вул. Миколи Левитського, біля арки, розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Головним управлінням направлено лист до Управління патрульної поліції в місті Кропивницькому для розгляду піднятих питань, про результати буде повідомлено додатково.

В доповнення до раніше наданої відповіді на не підтриману електронну петицію щодо встановлення реверсного світлофору по вул. Миколи Левитського, біля арки, Головне управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі - Головне управління) повідомляє наступне.
Відповідно до ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки» існує 5 умов, за яких можливе встановлення світлофорних об’єктів.
За інформацією Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, вводити реверсне регулювання з використанням транспортних світлофорів типу 4 необхідно за наявності одночасно таких умов:
інтенсивність руху транспортних засобів у години пік становить більше ніж 500 од./год на смугу руху в більш завантаженому напрямку;
сумарна інтенсивність руху транспортних засобів у більш завантаженому напрямку перевищує інтенсивність зустрічного руху більше ніж на 500 од./год;
зазначена нерівномірність руху систематично змінюється за напрямками протягом доби або по днях тижня;
проїзна частина дороги має три та більше смуг руху в обох напрямках.
Одночасно повідомляємо, що через низьку пропускну спроможність, утворення заторів було виготовлено проектно-кошторисну документацію на об’єкт: «Реконструкція арки та проїжджої частини по вул. Ельворті, вул. Миколи Левитського в м. Кропивницький» (I черга будівництва).
Управлінням патрульної поліції в Кіровоградській області погоджено зазначений проект, яким передбачено організацію двостороннього дорожнього руху через арку шляхом реконструкції.
Враховуючи вищевказане, встановлення реверсного світлофору по вулицях Ельворті, Миколи Левитського, біля арки недоцільно.

Станом на 22 березня петицію підписали 54 особи з 450 необхідних.