Перейменування вулиці Волкова на вулицю Леоніда Каденюка

ІНШІ

Постать космонавта Волкова ніяким чином не повязана з містом Кропивницький, а є наслідком радянського постколоніального минулого. Натомість, доцільно вшанувати пам`ять про першого астронавта незалежної України Леоніда Каденюка в назві вулиці. Особливо це стає актуальним саме в цей складний час і стане гарним прикладом для національно-патріотичного виховання молоді України.

Леонід Костянтинович Каденюк (28 січня 1951, с. Клішківці Хотинського району Чернівецької області — 31 січня 2018, м. Київ) — перший астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України.
Каденюк Л. К. — генерал-майор Збройних Сил України, заступник Генерального інспектора Генеральної військової інспекції при Президентові України з питань авіації і космонавтики. Автор п'яти наукових праць. В 2017 році видає книгу « Місія — Космос».

Во́лков Владисла́в Микола́йович (нар. 1935 — пом. 1971) — космонавт, двічі Герой Радянського Союзу, який у 1971 році загинув на космічному кораблі «Союз-11» разом з космонавтами В. І. Пацаєвим та Г. Т. Добровольським.

Дата створення:

Розглянувши Ваше звернення (не підтриману електронну петицію) щодо перейменування вулиці Волкова на вулицю Леоніда Каденюка, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда, відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», Вашу електронну петицію було розглянуто як звернення громадян на засіданні міської топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького.
За підсумками обговорення члени топонімічної комісії не підтримали Вашу пропозицію щодо перейменування вулиці зауваживши, що заміщувати назву вулиці імені одного космонавта на ім’я іншого не доцільно і не етично, тим більше, що Владислав Волков, як вірно вказано у Вашому зверненні, загинув під час одного із польотів.
Також було зазначено, що у нашому місті на честь першого астронавта незалежної України Леоніда Костянтиновича Каденюка названо сквер(сквер ім. Каденюка) та встановлено пам’ятний знак.

Станом на 22 березня петицію підписали 66 осіб з 450 необхідних.